JOB DE VIS O mie de euro ca să organizeze petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Vlăduţ alături de Smiley, la prima petrecere organizată de el la Bucureşti.

Radu Vlăduţ, un absolvent de Ştiinţe Economice, a câştigat probabil cel mai plăcut loc de muncă: el va organiza petreceri, timp de șase luni, pe un salariu de foarte bun şi va avea şi maşină se serviciu.

Radu Vlăduţ, din Târnăveni, are 22 de ani şi a absolvit anul acesta Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. A îmbinat utilul cu plăcutul şi în timp ce scria la licenţă s-a înscris la un concurs şi a câştigat, săptămâna trecută, cel mai râvnit loc de muncă - organizator de petreceri, un job plătit cu 1.000 de euro lunar.

Pentru următoarele şase luni, Radu Vlăduţ va colinda ţara şi va organiza cele mai tari petreceri. A obţinut postul în urma unei competiţii, organizate de o companie care produce bere, în care a luptat alături de alţi 2.000 de candidaţi. Deşi e masterand la Finanţe Corporative şi Asigurări, tot la UBB, în următoarele luni el va fi „sufletul petrecerilor" în cele mai importante oraşe din ţară. Radu spune că a descoperit plăcerea de a organiza petreceri în timpul studenţiei, alături de Organizaţia Studenţilor Economişti, unde a fost responsabil timp de doi ani pentru organizarea Balului Bobocilor. „Faptul că am câştigat reprezintă pentru mine ocazia de a ieşi din tipare şi de a realiza efectiv un job care îmi face plăcere 24 de ore din 24. Dupa trei luni de campanie, interviuri şi probe grele a venit şi momentul în care am devenit sufletul petrecerilor cu acte în regulă", povesteşte Radu.

Petreceri zilnice în cămin

Masterandul povesteşte că iniţial a intrat în competiţi pentru cel mai râvnit job din joacă: „Mă trezeam dimineaţa, mai scriam câteva pagini la licenţă şi ulterior, mă străduiam să mai obţin voturi. Ulterior am făcut petreceri în fiecare seară, în camera de cămin". Astfel a reuşit să strângă peste 350 de voturi pe siteul competiţiei şi a ajuns între primii 50 de candidaţi şi a trecut la partea a doua a competiţiei.

A pornit cu gândul că, indiferent de rezultat, va fi o experienţă unică şi spune că elementul de noutate nu a dispărut. La sfârşitul săptămânii trecute, Radu Vlăduţ a organizat evenimentul de lansare a noului album Grimus. „A fost o presiune mare, nu doream să-i dezamăgesc pe clujenii mei. Am oferit zeci de premii cu noul album, bere, postere, tatuaje, fotografii", spune clujeanul. La prima petrecere organizată în calitate oficială, Radu spune că a avut noroc de un public primitor, adică „cum sunt clujenii de obicei".

Viaţa ca o petrecere

Pe lângă salariul deloc neglijabil, pe parcursul celor şase luni Radu Vlăduţ beneficiază şi de o maşină de serviciu. Dacă dovedeşte că e „sufletul petrecerilor", contractul lui va fi prelungit pe perioadă nedeterminată. „Dacă reuşesc să induc românilor un stil şi o atracţie pentru petrecerile de calitate sper să fac această activitate pentru mulţi ani de acum încolo", adaugă tânărul.