Un analizor Real Time PCR, donat de compania Donalam în lupta cu pandemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipamentul a fost donat spitalului din Călăraşi FOTO Donalam

Combinatul siderurgic Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Călăraşi, se implică în continuare în furnizarea echipamentelor medicale de maximă necesitate pentru gestionarea pandemiei în cadrul comunităţii.

Compania a achiziţionat un analizor Real Time PCR în valoare de peste 20.000 euro, care a fost donat Spitalului Judeţean Călăraşi pentru a putea face faţă solicitărilor de testare în vederea depistării infecţiei COVID-19. Spitalul dispunea de un singur echipament destinat testelor PCR, nevoia unui nou analizor fiind esenţială în contextul cererii tot mai crescute de testare pentru identificarea pacienţilor contaminaţi cu virusul SARS-CoV-2. 

„În situaţia actuală de criză, este vital să dăm dovadă de solidaritate şi implicare socială pentru a depăşi cu bine aceste dificultăţi, care ne afectează pe toţi. Suntem alături de comunitatea din Călăraşi, locul unde ne desfăşurăm activitatea, şi ne dorim să contribum la  sănătatea şi bunăstarea acesteia.

Astfel, nu am putut să rămânem indiferenţi la rugămintea Spitalului Judeţean Călăraşi de a achiziţiona acest echipament necesar comunităţii.

Echipamentul PCR facilitează creşterea capacităţii de testare a pacienţilor la nivel local, venind în sprijinul tuturor eforturilor realizate de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului şi a ajuta sistemul sanitar să facă faţă perioadei de pandemie”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam.  

Sponsorizări în valoare de peste 130.000 de euro

Testul RT-PCR este metoda etalon pentru identificarea pacienţilor contaminaţi cu noul coronavirus şi este indicat persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare, precum şi diferitelor categorii de pacienţi, înainte de internarea în spital sau administrarea unui tratament. Acesta detectează virusul SARS-CoV-2 prin tehnici de biologie moleculară, cu o precizie ridicată, chiar dacă virusul este prezent în organism în concentraţii foarte mici. Testul RT-PCR se realizează în cadrul laboratorului Spitalului Judeţean Călăraşi, iar rezultatul este disponibil în maximum 72 ore. 

Sponsorizarea face parte din initiaţiva de sprijin a comunităţii în faţa pandemiei de COVID-19, demarată de Donalam în luna aprilie, prin furnizarea de echipamente medicale în valoare de peste 130.000 euro, către Spitalul Judeţean Călăraşi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

Donalam produce şi comercializează profile rotunde de oţel laminate la cald, fiind singurul combinat din ţară specializat în acest tip de produse. Majoritatea producţiei este direcţionată către export, fiind utilizată în industrii precum petrol şi gaz, maşini şi echipamente agricole, echipamente mecanice mari şi echipamente hidraulice. 

Vă mai recomandăm şi:

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre de hoţii de lemne: „Nu era nevoie să curgă sânge” VIDEO

 

Alegeri parlamentare 2020. BEC a anunţat rezultatele finale. PMP şi ProRomânia nu au trecut pragul electoral