De ce bărbaţii infectaţi cu noul coronavirus sunt de trei ori mai expuşi riscului de a ajunge la ATI în comparaţie cu femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii riscă să facă o formă mai gravă de COVID-19 FOTO EPA-EFE
Bărbaţii riscă să facă o formă mai gravă de COVID-19 FOTO EPA-EFE

Bărbaţii infectaţi cu noul coronavirus se confruntă cu un risc de aproape trei ori mai mare decât femeile de a fi internaţi la terapie intensivă, iar probabilitatea de deces din cauza acestei boli este la rândul ei mai ridicată (de 1,4 ori mai mare). arată CNN.

Asta a fost concluzia unui studiu un studiu publicat recent în Nature Communications în care au fost conexate date medicale obţinute din 46 de ţări şi din 44 de state federale din componenţa Statelor Unite ale Americii, în perioada 1 ianuarie - 1 iunie, care vizau 3,1 milioane de cazuri confirmate de COVID-19, mai arată CNN.

Bazându-se pe alte studii deja publicate, autorii evocă faptul că femeile produc în mod natural mai mult interferon de tip 1, o substanţă care limitează reacţia imunitară anormală cunoscută sub denumirea de „furtună de citokine” considerată vinovată de apariţia formelor grave de COVID-19. Femeile produc, în acelaşi timp, mai multe limfocite T, care ucid celulele infectate. 

Potrivit acelor date, nu există nicio diferenţă între bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte riscul de infectare cu, întrucât exact jumătate din cazurile confirmate au fost înregistrate în rândul bărbaţilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite