Pe urmele hoţilor de lemne din pădurea Valea Roşie. 40 de amenzi pentru desfrişări ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de jandarmi din judeţul Călăraşi au luat cu asalt zona pădurii Valea Roşie pentru a-i prinde pe hoţii de lemne. Peste 40 de sancţiuni au fost aplicate în valoare de 32.000 de lei celor care taie copaci ilegal.

Raziile au fost organizate de jandarmi pentru combaterea furturilor de material lemnos. În perioada 19 – 23 ianuarie, militarii din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi Olteniţa în colaborare cu organele silvice, au executat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale la regimul silvic.

Jandarmii şi lucrătorii Ocolului Silvic Mitreni au acţionat în zona pădurii Valea Roşie, pentru asigurarea protecţiei şi conservării fondului silvic, precum şi  pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de defrişare şi tăiere a materialului lemnos. În urma desfăşurării acestor acţiuni, jandarmii au aplicat 40 sancţiuni contravenţionale (la Legea nr. 171/2010, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice), în valoare totală de 32.000 lei.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Hoţii de lemne fac jaf în pădurile din Prahova

Pădurile Maramureşului se taie continuu. Hoţi de lemne prinşi în flagrant de poliţişti. Vindeau lemne pentru a putea face cadouri de Sărbători

Hoţi de lemne, prinşi de poliţiştii locali gălăţeni după o urmărire ca în filme