Lecţie de civism de la o elevă în clasa a II-a. Cum a returnat o fetiţă de 9 ani o borsetă găsită pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva model a fost lăudată în faţa colegilor Foto:IPJ Călăraşi

Exemplu de spirit civic oferit de o fetită în vârstă de 9 ani. O elevă în clasa a II-a a devenit eroul şcolii Tudor Vladimirescu din Călăraşi, după ce a găsit o borsetă pe stradă şi a înapoiat-o proprietarului intactă. Fetiţa a dus acasă obiectul care i-a ieşit în cale în timp ce se întoarcea de la şcoală, iar părinţii săi l-au căutat pe păgubit.



Marţi, 21 ianuarie, Georgiana-Elena, de 9 ani, a fost lăudată şi premiată în faţa colegilor de către bărbatul care nu spera să-şi mai recupereze actele şi obiectele personale pe care le pierduse pe 7 ianuarie.
Părinţii, anunţaţi de copilă, nu au ezitat şi l-au contactat de îndată pe proprietar, căruia i-au restituit geanta cu tot ce se afla în ea.

„Gestul acestora nu a trecut neobservat pentru poliţişti care, în cadrul unei întâlniri organizate la şcoală, la 21 ianuarie, i-au înmânat elevei o diplomă de recunoştinţă”, a anunţat IPJ Călăraşi. Impresionat de gestul copilei, şi proprietarul genţii, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Călăraşi, i-a oferit 150 de lei drept cadou. Fetiţa a fost apreciată şi de colegi, iar învăţătoarea a anunţat că-i va oferi Georgianei un ecuson distinctiv, astfel încât să servească drept exemplu pozitiv pentru toţi colegii.

 

Vă recomandăm şi:

Tinerii care au prins un hoţ, după ce a furat portofelul unui bătrân, felicitaţi de conducerea IPJ Călăraşi

Exemplu. Cum au prins doi tineri un hoţ care lăsase un bătrân fără portofel