Cea mai uşoară şi gustoasă reţetă în post: peşte la grătar, cu garnitură de ciuperci. Cum îl pregăteşti ca să iasă gustos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoare cinstită de credincioşi cu bucurie în suflet şi ospăţ pe cinste, Buna Vestire, cunoscută popular şi ca Ziua Cucului, aduce, pe 25 martie, dezlegare de peşte în postul Paştelui. Preparatele delicioase umplu mesele, iar gospodinele se întrec în reţete apetisante.

Gela Dumitrache, învăţătoare în comuna Unirea, soţie de pescar, găteşte cu drag preparate rapide şi sănătoase. Cea mai bună mâncare e peştele fript pe grătar, alături de o garnitură de ciuperci, mămăliguţă şi mujdei de usturoi. Reţetele bunătăţilor pregătite de Gela pot fi descoperite pe blogul său culinar cufarulcubucurii.wordpress.com.

"Un grătar cu peşte prins pe Dunăre. Reţeta este simplă de tot…Aşadar, dacă aveţi câţiva peşti proaspeţi, nu contează de care, puteţi face şi voi ca noi… După ce-i evisceraţi, spălaţi, scurgeţi, săraţi şi condimentaţi, eu le-am pus condimentele în burtă, aşezaţi-i pe grătar(după ce trece iuţeala jarului) şi-i frigeţi!

Faceţi loc pe grătar şi pentru cateva ciupercuţe champignon. În timp ce grătarul sfârâie, curăţaţi şi pisaţi câţiva cătei de usturoi într-un castronel mai adunat. Frecaţi apoi pasta de usturoi obţinută cu puţină sare grunjoasă şi o lingură de ulei extravirgin de măsline, ca la maioneză, şi apoi zdrobiţi câteva roşii coapte pe grătar.  Tăiaţi mărunt câteva fire de pătrunjel proaspăt şi gata garnitura peştelui! Poftă bună!", explică gospodina.
 

Vă recomandăm şi:

Cea mai bună fasole cu ciolan afumat, după o reţetă din Bărăgan. Cât trebuie fiert preparatul pentru a fi absolut delicios

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni. Ingredientele secrete ale unei reţete din Bărăgan, vechi de sute de ani

Mai multe pentru tine:
Tânăra de 16 ani care a întors toate scaunele la „Vocea României” încă de la primele note. Smiley: „Eu nu am mai auzit niciodată așa ceva”
Prințul renegat, un libidinos notoriu! Apela la angajații de la Palat să facă rost de femei și-și dorea ”blonde și balerine”
Exclusiv! Acasă la Chef Alexandru Sautner. Juratul "Chefi la cuțite" ni le prezintă pe fetele care-l împlinesc ca soț și tată
Lupu Rednic ține cură de slăbire, la 56 de ani: „Grăsimea-i bună numai în tigaie!”. Secretul sănătății: un păhărel de horincă și untură de porc de Mangalița. Cât costă dieta?
Acuzată că poartă genți de lux, dar că nu-și ajută tatăl aflat la azil! Ion Cassian o apără pe Irina Columbeanu: „Nu-i duceți grija lui Irinel, are șifonierul plin cu...!”
Cine este Bogdan Boitor, noul iubit al Ilincăi Vandici. În ce oraș din România a dus-o pe vedetă în vacanță
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Cine a fost Dorin Pavel, inginerul care a plănuit marile hidrocentrale din România
Alexandru Rogobete le cere medicilor de la Terapie Intensivă să nu mai poarte bijuterii: „Renunțați la verighetă sau plecați din ATI!”
Mesajele Vasilicăi Enache, avocata decedată în explozia din Rahova, analizate de criminalist: „În acel bloc era o bombă cu ceas”
Relația scandaloasă de 72 de ore pe care fratele Regelui Charles a avut-o cu un model Playboy