VIDEO Gospodărie din Buzău, incendiată de o bătrână furioasă pe familia care o îngrijeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au fost solicitaţi, luni, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea buzoiană Gălbinaşi. Focul ar fi fost pus intenţionat de proprietara casei, o bătrână de 80 de ani, într-un moment de supărare pe familia cu care are contract de întreţinere. Ambulanţa i-a acordat îngrijiri unuia dintre chiriaşi, care a leşinat când a văzut locuinţa mistuită de flăcări.

La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul din Buzău, o ambulanţă precum şi poliţişti. 

”O bătrână a fost scoasă de către vecini până la extinderea incendiului. După lichidarea lui urmează să stabilim cauzele acestuia”, a declarat plt. adj. şef. Vasile Prahoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al Judeţului  Buzău.

Vecinii susţin că incendiul a fost pus intenţionat de către bătrâna care ar fi declarat că ea a vrut ca întreaga casă să ardă din temelii. 

Gospodăria este iniţial compusă din două case: una aflată la drum, iar alta mai în spate, unde locuieşte bătrâna. 

Octogenara are un contract de întreţinere cu o familie, iar de ceva timp, spun vecinii, îi tot ameninţă că nu le va lăsa nimic şi că va scăpa de ei într-un fel sau altul. Localnicii cred că bătrâna a dat foc intenţionat ca să-i facă să plece pe cei care au grijă de ea.

Membrii familiei care o întreţin pe bătrână nu erau acasă, ei fiind plecaţi la Buzău cu treburi. Au venit însă într-un suflet când au primit telefon că le-a luat foc casa. Odată ce a văzut nenorocirea, unui bărbat i s-a făcut rău şi a leşinat iar asistenţii de la ambulanţă i-au acordat primele îngrijiri.

Incendiul a afectat aproximativ 150 de metri pătraţi de gospodărie şi anexe gospodăreşti.