Video Ouă de prepeliță prăjite în crustă picantă, alternativă exotică pentru masa festivă de Paște VIDEO

0
Publicat:

În căutarea unei alternative culinare pentru festinul de Paște, Chef Cristi Ice, maestru bucătar din Buzău, ne învață cum să pregătim o mâncare exotică, pe care ați mai gustat-o până acum doar dacă ați vizitat estul Asiei.

Foarte apreciate mai ales în bucătăria asiatică, ouale de prepeliță se gătesc la fel ca cele de găină sau de rață, prăjite, fierte sau posate. În Bangladesh, Japonia, Vietnam sau Coreea, se consumă inclusiv murate, afumate sau într-un înveliș crocant.

În zonele turistice, ouăle de prepeliță sunt ingredientul principal al unui preparat din gama street-food. Chef Cristi Ice, un bucătar buzoian care a căpătat experiență în restaurante cu specific asiatic din vestul Europei, explică modul de preparare a delicatesei.

„Vorbim despre ouă pane de prepeliță, delicioase și picante, gătite după o rețetă asiatică. Aceste ouă prăjite sunt acoperite într-o crustă făcută din amidon de porumb, boia de ardei și condimente chinezești, oferind un gust inedit și interesant pentru masa de sărbătoare”, spune chef Cristi Ice.

Ouăle de prepeliță în crustă picantă, rețetă împărătșită de chef Cristi Ice FOTO Iulian Bunilă

Ouăle de prepeliță sunt vedeta acestui preparat, iar combinația lor cu condimentele asiatice creează o experiență culinară deosebită. Această rețetă poate fi o opțiune interesantă și diferită pentru masa de Paște, spune chef Cristi Ice, diversificând astfel meniul dominat de tradiționalele ouă colorate și vopsite.

„Avem nevoie de cel puțin 20 de ouă de prepeliță, pe care le fierbem, le cojim, după care le răcim sub jet de apă. Ouăle se lasă apoi la zvântat. Între timp preparăm aluatul cu care învelim ouăle. Folosim făină de grâu, 200 de grame, amidon de porumb, circa 30 de grame, praf boia de ardei iute, usturoi pudră, piper alb și condimente chinezești la alegere, pe care le găsim în comerț”, explică bucătarul buzoian.

Ouăle de prepeliță se scaldă în aluatul bine omogenizat după care se prăjesc în baie de ulei, până se rumenesc ușor, devenind delicate și fragede. Pot fi servite ca aperitiv, alături de paste sau legume la cuptor.

Mai multe pentru tine:
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda
Maria Buză are un meniu de poveste. Actrița mănâncă o dată pe zi: „Dacă este curat prin frigider, rămân nemâncată”
Zodiile care vor da nas în nas cu fericirea în această toamnă. Acești nativi vor plânge de bucurie
Prințesa Rajwa a dus moda din Iordania la Palatul Elysée din Paris! Întâlnire istorică cu Brigitte și Emmanuel Macron
Ilie Bolojan, despre plângerile primarilor: „Declarațiile sunt exagerate, nu există motive reale de blocaj în administrație”
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
Nicușor Dan: „Avem obligația să combatem prin toate mijloacele discursul antisemit”, după ce a contestat legea privind combaterea antisemitismului
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!