Instalaţie de oxigen, de peste 20.000 de euro, montată la spitalul din oraşul Nehoiu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă

Spitalul Nehoiu a primit o donaţie importantă. Este vorba despre o nouă instalaţie de stocare şi distribuţie a oxigenului medicinal, în valoare de 23.000 de euro, ce va deservi secţia de terapie intensivă, precum şi alte două săli de operaţie.

Instalaţia de stocare şi distribuţie a oxigenului medicinal a fost donată de un grup de firme de reciclare din Buzău şi este extrem de necesară şi în condiţiile în care Spitalul Orăşenesc Nehoiu funcţionează ca spital de suport pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 ce au nevoie de îngrijiri medicale.

Instalaţia va înlocui vechile butelii ce trebuiau cărate cu liftul de către angajaţii spitalului până la patul bolnavului şi va acoperi necesarul de oxigen pentru pacienţii în stare gravă.

Noua instalaţie va creşte capacitatea de alimentare simultană cu oxigen de la două, până la 14 paturi separate, însemnând că spitalul va putea asigura îngrijiri corespunzătoare unui număr mai mare de pacienţi care au nevoie de suport ventilator sau de oxigenoterapie.

Oxigenul medicinal este vital în tratarea pacienţilor în stare critică, cât şi a diverselor afecţiuni respiratorii.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO