Centrul istoric al Buzăului şi străzile din Mihai Viteazul, reabilitate cu fonduri europene. Proiectul a fost terminat astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul privind ”Reabilitarea reţelei de drumuri si staţii de transport din zona de acţiune urbană a municipiului Buzău”, realizat cu fonduri europene, a fost finalizat oficial, vineri. Obiectivele prinse în proiect sunt finalizate însă de mai multă vreme.

Este vorba despre asfaltarea a 19 străzi cu o lungime totală de 9,5 kilometri, din cartierul Mihai Viteazul, de amenajarea a 26 de staţii de autobuz moderne şi de reabilitarea străzii Cuza Vodă, din centrul vechi al oraşului, arteră declarată monument istoric.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii de transport în scopul eliminării barierelor de accesibilitate către şi în interiorul  zonei de acţiune urbană Mihai Viteazul - Marghiloman din municipiul Buzău.

Proiectul cu o valoare totală de 34.451.870,24 de lei a beneficiat de o finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 20.965.488,77 lei, 4.605.362,50 contribuţie guvernamentală şi 8.359.264,86 lei contribuţia Primăriei Buzău.

Recepţionarea lucrărilor din proiect este programată pentru data de 23 iunie.