Hoţ de locuinţe de 60 de ani, prins de poliţiştii bucureşteni: a spart cel puţin patru case în ultimele luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 19 septembrie 2011, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale de la Secţia 23 l-au prins pe un şprinţar cunoscut din Ilfov, care a spart foarte multe locuinţe în Capitală. Metoda folosită: „chei potrivite“ sau pontoarcă.

La data de 9 mai, folosindu-se de chei potrivite (pontoarcă), hoţul a pătruns într-o locuinţă din Calea Vitan, sectorul 3, de unde a furat un laptop, un aparat foto şi bijuterii din aur şi argint. Prejudiciul înregistrat: aproximativ 8.000 de lei, nu a fost recuperat. La 1 iulie,  prin acelaşi mod de operare, el a pătruns într-o locuinţă din Aleea Barajul Uzului de unde a sustras mai multe bijuterii din aur. Prejudiciul, în valoare de 5.000 de lei, a fost recuperat;

Chiar şi la începutul lunii acesteia, şprinţarul a pătruns într-o locuinţă din Aleea Baraj Bicaz de unde a sustras suma de 150 lei şi băuturi alcoolice, prejudiciul, de aproximativ 300 de lei, nefiind recuperate. Pe 6 septembrie, el a pătruns într-o locuinţă din str. Lucreţiu Pătrăşcanu, sectorul 3, de unde a sustras un laptop şi produse cosmetice, prejudiciul, de aproximativ 2.000 de lei, fiind recuperat în proporţie de 25%.

În baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de Judecătoria Sectorului 3, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa lui, ocazie cu care au fost recuperate o parte din bunurile sustrase, precum şi alte bunuri provenite din săvârşirea de infracţiuni.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 23, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.