România membră în organizaţia elitelor din bucătăria internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost acceptată ca şi ţară membră în cadrul Congresului anual al Escoffier Internaţional, cea mai puternică organizaţie gastronomic din lume.

În cadrul şedinţei Consiliului Magistral, Secretarul General Bernard Jaunet împreună cu Preşedintele Internaţional, Jean-Pierre Biffi, au învestit următorul Consiliu Director: Radu Zărnescu în calitate de Preşedinte al Escoffier România, Dr. Iulia Drăguţ în calitate de Secretar General şi Ovidiu Cheabac în calitate de Trezorier.

Discuţiile privitoare la admiterea României în această organizaţie internaţională au debutat în noiembrie 2017, în cadrul Summit-ului Mondial al Bucatarilor de la Monte Carlo cu ocazia dezbaterilor dintre Euro-Toques şi Disciples of Escoffier privind viitoarele proiecte comune care vor fi implementate în ţara noastră împreună cu maeştrii francezi.

Preşedintele de Onoare Michel Escoffier, nepotul celebrului Auguste Escoffier (părintele mondial al gastronomiei), a purtat a doua discuţie cu reprezentanţii României, respectiv cu Radu Zărnescu şi Dr. Iulia Drăguţ.

În cadrul discursului ei, Iulia Drăguţ a invitat mai multe asociaţii Escoffier Internaţional în cadrul proiectelor care vor fi demarate în perioada 2018 - 2020 la Sibiu şi Braşov. „O ştire foarte bună este implicarea Escoffier Internaţional in Programul Institutului Naţional de Gastronomie România de la Sibiu prin dezvoltarea unor acţiuni comune pentru tineret care sunt o prioritate pentru noi. Ideologia obiectivelor Escoffier Internaţional plasează bucătării între limita profesională superioară (competiţii, şcolarizare, profesionalism) şi nevoia de acţiuni social-caritabile pentru societate! Aceste obiective sunt similare cu cele ale organizaţiilor noastre, A.C.E.E.A. şi Euro-Toques România. Alinierea la organismele de interes mondial: Worldchefs, Euro-Toques, Escoffier Internaţional va ajuta dezvoltarea gastronomiei româneşti, asezandu-ne la aceeaşi masă, cea a respectului faţa de materia prima, aprecierea produsului local, valorizarea şi valorificarea patrimoniului naţional, la fel cu ţările care au tradiţie culinară. Datorită eforturilor întreprinse de-a lungul anilor de către A.C.E.E.A. şi Euro-Toques ne bucurăm de privilegiul de a fi consideraţi şi recunoscuţi, România se află pe harta gastronomică a lumii“, a declarat Iulia Drăguţ.

Mai multe pentru tine:
Câți ani de închisoare riscă Artanu, pentru agresiune sexuală?! Îndemnul avocatei Dalina Terzi pentru victimă: „Fetelor le e rușine, cedează psihic”
Artistul internațional care nu și-a mai văzut de trei ani copilul diagnosticat cu autism, născut din relația cu o româncă. Dezvăluiri uluitoare despre ultima lor întâlnire! „Copilul striga la ușă disperat: Tati, tati!”
Nu i-a citit niciodată fiicei „Cenușăreasa”, iar acum a interzis complet internetul în casă!
Excremente umane vechi de 1.300 de ani, analizate de oamenii de știință
Tradiții și superstiții de Sfântul Dumitru. De ce nu e bine să atingi cuțitele în această zi
Profesoară de biologie din Iași, implicată într-un scandal uriaș. Elevii ar fi găsit imagini cu ea pe site-uri pentru adulți: „Face filme”
Acuzații de malpraxis la Spitalul din Sinaia, după ce o pacientă ar fi intrat în comă după o operație ușoară. Cine este medicul care a operat-o
Mama măsura XS, fiicele cu siluete... lumești. Regina Letizia, superbă, dar îngrijorător de slabă la Premiile Prințesa de Asturia
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Premierul polonez avertizează că războiul din Ucraina riscă să devină „veșnic” cât timp Putin rămâne la putere
Mesajele Vasilicăi Enache, avocata decedată în explozia din Rahova, analizate de criminalist: „În acel bloc era o bombă cu ceas”