România membră în organizaţia elitelor din bucătăria internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost acceptată ca şi ţară membră în cadrul Congresului anual al Escoffier Internaţional, cea mai puternică organizaţie gastronomic din lume.

În cadrul şedinţei Consiliului Magistral, Secretarul General Bernard Jaunet împreună cu Preşedintele Internaţional, Jean-Pierre Biffi, au învestit următorul Consiliu Director: Radu Zărnescu în calitate de Preşedinte al Escoffier România, Dr. Iulia Drăguţ în calitate de Secretar General şi Ovidiu Cheabac în calitate de Trezorier.

Discuţiile privitoare la admiterea României în această organizaţie internaţională au debutat în noiembrie 2017, în cadrul Summit-ului Mondial al Bucatarilor de la Monte Carlo cu ocazia dezbaterilor dintre Euro-Toques şi Disciples of Escoffier privind viitoarele proiecte comune care vor fi implementate în ţara noastră împreună cu maeştrii francezi.

Preşedintele de Onoare Michel Escoffier, nepotul celebrului Auguste Escoffier (părintele mondial al gastronomiei), a purtat a doua discuţie cu reprezentanţii României, respectiv cu Radu Zărnescu şi Dr. Iulia Drăguţ.

În cadrul discursului ei, Iulia Drăguţ a invitat mai multe asociaţii Escoffier Internaţional în cadrul proiectelor care vor fi demarate în perioada 2018 - 2020 la Sibiu şi Braşov. „O ştire foarte bună este implicarea Escoffier Internaţional in Programul Institutului Naţional de Gastronomie România de la Sibiu prin dezvoltarea unor acţiuni comune pentru tineret care sunt o prioritate pentru noi. Ideologia obiectivelor Escoffier Internaţional plasează bucătării între limita profesională superioară (competiţii, şcolarizare, profesionalism) şi nevoia de acţiuni social-caritabile pentru societate! Aceste obiective sunt similare cu cele ale organizaţiilor noastre, A.C.E.E.A. şi Euro-Toques România. Alinierea la organismele de interes mondial: Worldchefs, Euro-Toques, Escoffier Internaţional va ajuta dezvoltarea gastronomiei româneşti, asezandu-ne la aceeaşi masă, cea a respectului faţa de materia prima, aprecierea produsului local, valorizarea şi valorificarea patrimoniului naţional, la fel cu ţările care au tradiţie culinară. Datorită eforturilor întreprinse de-a lungul anilor de către A.C.E.E.A. şi Euro-Toques ne bucurăm de privilegiul de a fi consideraţi şi recunoscuţi, România se află pe harta gastronomică a lumii“, a declarat Iulia Drăguţ.

Mai multe pentru tine:
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Care este cel mai mare „viciu” al Dacianei Sârbu?! De abia acum a recunoscut! „De patru-cinci ori pe zi!”
Mariana Moculescu, mesaj dur pentru Alexandra Velniciuc „Nu înțeleg cine stă în spatele acestor decizii” De ce nu a fost lăsată în primă instanță să intre la priveghi și cum a apărut apoi alături de Nidia UPDATE
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Din ce cauză tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer de colon. Mâncarea care îi îmbolnăvește
O nouă apariție de weekend a Prințesei Kate. Viitoarea regină a avut un mesaj de suflet: ”Ne lepădăm de ce nu ne mai e de folos”
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%