Ioan Neculaie vrea să scape basma curată. Are decizie de extrădare din Grecia şi condamnare în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Neculaie vrea să scape de condamnare FOTO Adevărul

Condamnat în România la doi ani şi două luni de închisoare, Ioan Neculaie a fugit în Grecia, însă autorităţile din această ţară au decis că el va fi extrădat. Între timp, avocaţii lui Neculaie au făcut recurs în casaţie şi încearcă să-l scape pe milionar de închisoare

Condamnat în 21 ianuarie 2022 la doi ani şi două luni de închisoare cu executare, milionarul braşovean Ioan Neculaie a fost prins într-un cartier rezidenţial de lux din Salonic, unde se ascundea de autorităţile române. 

Condamnarea fostului patron al FC Braşov venea ca urmare a nerespectării regimului armelor şi muniţiilor. Neculaie s-a supărat pe un angajat că nu i-a pregătit maşina cu care dorea să meargă la vânătoare. Aceasta avea pană, iar omul de afaceri a tras în toate roţile maşinii cu arma cu care dorea să împuşte animale. 

Neculaie a plecat în Grecia, însă autorităţile din această ţară au decis că el poate fi extrădat în România. Decizia instanţelor din Republica Elenă este definitivă, însă demersurile pentru aducerea celui care a deţinut uzina Roman nu au fost finalizate.

Avocaţii lui Ioan Neculaie au depus un recurs în casaţie prin care speră să obţină anularea condamnării definitive care a fost pronunţată pe numele clientului lor. 

Primul termen pentru judecarea cererii de recurs în casaţie a fost maţii, 14 iunie, însă Ioan Neculaie nu s-a prezentat. 

Ioan Neculaie va executa doar un an şi jumătate de închisoare, deoarece a stat în arest preventiv 36 de zile şi în penitenciar alte 7 luni. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Vama Buzăului de la Braşov, natură în toată splendorea. Sat frumos, rezervaţie de zimbri şi-o cascadă neobişnuită

Braşovul vrea bănci smart în parcuri, după modelul Ghimbavului