Încă o atracţie la Castelul Bran. Casa de Ceai a Reginei Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de Ceai a Reginei Maria datează de la 1930. FOTOArhivă.

Familia de Habsburg investeşte 300.000 de euro pentru a restaura şi a redeschide Casa de Ceai  a Reginei Maria, situată în imediata apropiere a Castelului Bran.

Casa de Ceai datează de la 1930, iar odată ce va fi refărcută va fi transformată în cafenea şi va deveni o atracţie pentru turişti. Vizitatorii vor putea sta la o cafea şi se vor putea relaxa în căsuţa în care cu 80 de ani în urmă stăteau la o şuetă capetele încoronată ale României şi nu numai. Reprezentanţii Castelului Bran speră ca investiţia să fie finalizată anul acesta. Castelul lui Dracula, cum mai este cunoscut Branul este cel mai profitabil obiectiv turistic din România. Annual aduce un profit de peste 1 milion de euro.

Castelul Bran este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, fiind constant pe primul loc sau în top trei  în ultimii cinci ani.  Turiştii care vin aici pot vizita acum 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional. Majoritatea pieselor de mobilier expuse au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au aparţinut familiei regale. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei Maria, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad, dar şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana. Biletul de intrare la Castelul Bran costă 30 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Zece secrete ale castelului Bran, locul de refugiu al domnitorului Mircea cel Bătrân: scări şi tunele ascunse, mercenari englezi în garnizoana cetăţii

Locuri bântuite din Braşov. Castelul Bran, „vizitat“ de fantomele lui Dracula şi a Reginei Maria

 

Mai multe pentru tine:
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Destinație de weekend. Muzeul Chihlimbarului găzduiește cea mai mare pepită de rumanit din lume VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Cum își asigura un tânăr din Olt banii de păcănele. Polițiștii i-au găsit acasă zeci de bancnote de 200 și 500 euro
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Atacuri de ambele părţi, în cursul nopţii, vizând obiective de infrastructură