Dar din dar se face rai: ce au făcut cu banii strânși la colindat mai mulți copii brașoveni

0
Publicat:

Asociația Brașovul altfel a mers la colindat timp de o săptămână la 35 de familii de brașoveni. Copiii care au colindat au strâns 12.000 de lei, bani pe care i-au donat pentru orfani și nevăzători

Micii colindători au donat banii Asociației Catharsis FOTO Asociația Brașovul Altfel

Asociația „Brașovul altfel” și-a propus ca, de Crăciun, să ajute un ONG din Brașov care face bine în comunitate. Președintele Radu Paul a ales Catharsis, deoarece asociația se implică active de peste un sfert de secol în ajutorarea tinerilor dezinstuționalizați și a nevăzătorilor.

Președintele Asociației „Brașovul Altfel”, Radu Paul, a mers la Asociația Catharsis cu copiii săi și copiii unor prieteni, au repetat colindele și au promis că vor dona banii pe care îi vor strânge la colindat. Nu au mers o singură seară la colindat, ci timp de o săptămână, ca să poată strânge mai mulți bani pentru cei care au nevoie. 

„Ne-am dorit să putem să-i sprijinim cumva și acest cumva a însemnat să colindăm timp de o săptămână înainte de Crăciun. Am fost undeva la 35 de locații, inclusiv un colind online pentru brașoveni plecați din țară și am reușit să strângem suma de 12.000 de lei și vreun sac și jumătate de dulciuri care au rămas copiilor, dar banii i-am i-am dat pe toți Asociației Catharsis”, a precizat Radu Paul.

„Banii au venit la fix!”

Cei 12.000 de lei strânși de colindători și donați Asociației Catharsis au însemnat un cadou special pentru beneficiari.

„Au venit la fix! Aveam nevoie pentru un tânăr de 21 de ani, nevăzător, care, până la vârsta de 21 de ani, n-a avut un laptop al lui, adaptat la voce sintetică, n-avea nici baston. Deci, la fix au venit acești bani pentru a dărui cel mai important lucru pentru un copil care nu vede”, a declarat Azota Popescu, președintele Asociației „Catharsis”.

Copiii care au strâns banii s-au ales cu câteva dulciuri și cu satisfacția că au putut să le ofere o bucurie de Crăciun celor care aveau nevoie de sprijinul comunității.