VIDEO Nebunie pe şosea: o bătrână Dacia 1300 umileşte în trafic o maşină germană model nou. „Băi, nu se poate!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ o secundă din întrecerea maşinilor FOTO captură video

Un pasager dintr-un autoturism Volkswagen de serie nouă a filmat demarajul în trombă, la semafor, al unei Dacii 1300 model vechi, cu număr de Brăila, care a surclasat pur şi simplu orice eventual competitor.

Şoferul unei bătrâne Dacia 1300 a dat o „lecţie de demaraj” şoferilor alături de care se afla în trafic. „Întrecerea” a fost filmată de către unul dintre pasagerii dintr-o maşină de generaţie nouă, care nu reuşeşte să facă faţă demarajului automobilului vechi.

Imaginile au fost ulterior postate pe internet, unde au strâns în câteva ore aproape 100.000 de vizualizări, cei mai mulţi dintre comentatori fiind impresionaţi de performanţele pe şosea ale maşinii româneşti.

Maşina din care s-a filmat totul este o Volkswagen de serie nouă, iar tinerii din ea îl încurajează pe şofer să îi dea o lecţie bătrânei Dacii 1300 la semafor.

Spre surprinderea lor, însă, automobilul românesc vechi de peste 40 de ani reuşeşte să demareze mult mai eficient decât maşina nouă, pe care o lasă mult în urmă.

Postarea de pe internet a fost distribuită de sute de ori şi a provocat mii de comentarii, precum şi numeroase controverse. Cele mai aprinse dispute au fost pe tema calităţii maşinilor produse în vremea comunismului şi pe tema importului masiv de rable în România.

Unii dintre cei care au postat la materialul video au acreditat ideea că Dacia 1300 filmată aparţine unui colecţionar de maşini de epocă şi că a fost „preparată” special. Mai exact,  sub capotă s-ar ascunde un motor nou, care dezvoltă peste 200 de cai putere, aceasta fiind de fapt explicaţia performanţei care i-a lăsat pe internauţi cu gura căscată.

Informaţia este însă contrazisă de alţii, care spun că zgomotul produs de motorul Daciei (care se aude pe fundal) este specific vechiului motor produs la Piteşti, care doar ar fi fost un pic tunat.

În fine, alţi comentatori au dat-o pe poante legate de situaţie. Una dintre cel mai interesante: „Important e că niciun poliţist de la Rutieră nu a fost rănit în timpul filmărilor”.

Mai multe pentru tine:
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”