VIDEO Nebunie pe şosea: o bătrână Dacia 1300 umileşte în trafic o maşină germană model nou. „Băi, nu se poate!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ o secundă din întrecerea maşinilor FOTO captură video
Aproximativ o secundă din întrecerea maşinilor FOTO captură video

Un pasager dintr-un autoturism Volkswagen de serie nouă a filmat demarajul în trombă, la semafor, al unei Dacii 1300 model vechi, cu număr de Brăila, care a surclasat pur şi simplu orice eventual competitor.

Şoferul unei bătrâne Dacia 1300 a dat o „lecţie de demaraj” şoferilor alături de care se afla în trafic. „Întrecerea” a fost filmată de către unul dintre pasagerii dintr-o maşină de generaţie nouă, care nu reuşeşte să facă faţă demarajului automobilului vechi.

Imaginile au fost ulterior postate pe internet, unde au strâns în câteva ore aproape 100.000 de vizualizări, cei mai mulţi dintre comentatori fiind impresionaţi de performanţele pe şosea ale maşinii româneşti.

Maşina din care s-a filmat totul este o Volkswagen de serie nouă, iar tinerii din ea îl încurajează pe şofer să îi dea o lecţie bătrânei Dacii 1300 la semafor.

Spre surprinderea lor, însă, automobilul românesc vechi de peste 40 de ani reuşeşte să demareze mult mai eficient decât maşina nouă, pe care o lasă mult în urmă.

Postarea de pe internet a fost distribuită de sute de ori şi a provocat mii de comentarii, precum şi numeroase controverse. Cele mai aprinse dispute au fost pe tema calităţii maşinilor produse în vremea comunismului şi pe tema importului masiv de rable în România.

Unii dintre cei care au postat la materialul video au acreditat ideea că Dacia 1300 filmată aparţine unui colecţionar de maşini de epocă şi că a fost „preparată” special. Mai exact,  sub capotă s-ar ascunde un motor nou, care dezvoltă peste 200 de cai putere, aceasta fiind de fapt explicaţia performanţei care i-a lăsat pe internauţi cu gura căscată.

Informaţia este însă contrazisă de alţii, care spun că zgomotul produs de motorul Daciei (care se aude pe fundal) este specific vechiului motor produs la Piteşti, care doar ar fi fost un pic tunat.

În fine, alţi comentatori au dat-o pe poante legate de situaţie. Una dintre cel mai interesante: „Important e că niciun poliţist de la Rutieră nu a fost rănit în timpul filmărilor”.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite