Un bătrân de 75 de ani s-a urcat băut la volan şi a spulberat un motociclist la intrarea într-un peco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motociclistul a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentului Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 75 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului după ce a lovit în plin o motocicletă care circula regulamentar. Motociclistul a fost internat pentru îngrijiri medicale.

Pe 9 octombrie, un brăilean, în vârstă de 75 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DE 87, în afara municipiului Brăila, a efectuat un viraj la stânga peste marcajul longitudinal simplu continuu care separă sensurile de mers pentru a intra într-un peco şi nu i-a acordat prioritate de trecere unei motociclete, condusă din sens opus de către un tânăr de 23 ani, din Brăila, intrând în coliziune cu aceasta.

În urma accidentului, motociclistul a fost rănit serios, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru acordarea de îngrijiri medicale.

”Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar în cazul conducătorului auto a rezultat că avea în aerul exiprat o îmbibaţie alcoolică de 0,46 mg/l, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.