Român condamnat pentru furt, ascuns într-un spital de psihiatrie. Câți ani de închisoare a primit

0
Publicat:

Polițiștii din Brăila au identificat un bărbat care era condamnat pentru furt că se ascundea în incinta spitalului de psihiatrie din oraș. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul de la Galați.

Brăileanul a fost luat de la Psihiatrie și transportat la Penitenciar FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Brăila au descoperit că un bărbat condamnat pentru comiterea unui furt se ascundea la spitalul de psihiatrie din oraș.

„În incinta unui spital de psihiatrie de pe raza municipiului Brăila, a fost depistat, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Brăila, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Brăileanul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

Prins la graniță în portbagajul unei mașini 

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac l-au prins în 19.09.2022 pe un bărbat condamnat la 10 ani de închisoare în timp ce încerca să iasă din țară ascuns în portbagajul unei mașini.

„În data de 16.09.2022, în jurul orei 02.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-au prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, doi cetățeni români, călătorind cu un autoturism înmatriculat în România. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, a fost descoperit, ascuns în portbagaj, un bărbat”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Cei doi bărbați și mijlocul de transport au fost duse la sediul instituției pentru cercetări suplimentare.

„Polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul depistat ascuns este cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, iar pe numele său era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 10 ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani”, a mai anunțat Poliția de Frontieră.

Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, iar cu privire la cei doi cetățeni români care se aflau în mașină se fac cercetări.