Botoşani: Primăria vrea să ne facă un ştrand în Parcul Eminescu (FOTO-PROIECT)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta bazinul de înot din parc

Bazinul va fi construit în locul fostelor serelor de flori. Municipalitatea a confirmat că dispune de fondurile necesare şi că  în cel mult două luni va organiza  licitaţia pentru construirea unui bazin didactic de înot.

Ideea de a construi un bazin de înot în Parcul Mihai Eminescu,  este ceva  mai veche însă până acum nu s-a putut concretiza pentru că nu existau suficienţi bani la bugetul local. În urmă cu doi ani, municipalitatea a obţinut o finanţare din partea Companiei Naţionale de Investiţii pentru a construi în locul serelor de flori din parc un bazin didactic. Cu toate că s-au cheltuit atunci câteva sute de mii de lei pentru demolarea serelor şi întocmirea unui proiect în acest sens, investiţia a fost sistată de ministrul Elena Udrea care a retras finanţarea motivând criza economică prin fare trece ţara.

Bazin de înot de un milion de lei

Cum în Botoşani nu există la această oră niciun ştrand public, Executivul Primăriei a reluat discuţiile pentru construirea unui bazin de înot, mai ales că deţin proiectul  pentru acestă investiţie. " Am găsit banii necesari pentru executarea lucrării şi trebuie doar să organizăm licitaţia publică. Este vorba de aproximativ 1 milion de lei, bani pe care-i avem în buget . Până în toamnă bazinul va fi finalizat",  a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Mai multe amănunte în Adevărul de Seară de mâine