Botoşani: Plaje de nisip în loc de străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trotuare pline de nisip

După Pietonalul Unirii, nici Bulevardul Mihai Eminescu nu va putea fi folosit pentru plimbările de după-amiază. Trotuarele arterei vor fi refăcute în totalitatea după ce betonul amprentat montat în urmă cu doi ani s-a deteriorate.

Cei 450.000 lei necesari lucrării vor fi suportaţi de la bugetul local. Finanţarea lucrării ar trebui efectuată din garanţia lucrării de modernizare a bulevardului însă firma Nova Construct a intrat în faliment în luna martie a anului trecut, iar garanţia depusă într-un cont al sucursalei Iaşi a BRD au dispărut.

„Problema garanţiei lucrării de pe Bulevard nu este rezolvată. Firma este în faliment, iar în paralel se desfăşoară şi o anchetă a procurorilor. În momentul în care se vor primi banii vom acoperi banii la edilitare", a specificat viceprimarul Cătălin Alexa.

Trotuarele bulevardului din zona centrală vor fi pavate cu granit importat tocmai din China. Pentru a nu spori disconfotul creat botoşănenilor, firma Conrec va efectua lucrarea pe segmente pentru ca trotuarele să fie închise pentru cea mai scurtă perioadă posibilă.