Botoşăneanul Alin Alexuc a fost desemnat de Federaţi Română de Lupte luptătorul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Alexuc, luptătorul de 24 din Botoşani ,legitimat la CS Dinamo a fost desemnat în această săptămână de Federaţia Română de Lupte, luptătorul anului. Acordarea distincţiei a venit după rezultatele foarte bune obţinute de sportiv în acest an.

Botoşăneanul Alin Alexuc( 24 de ani) legitimat la clubul CS Dinamo a fost desemnat de Federaţia Română de Lupte, drept luptătorul anului, după ce a obţinut un loc 5 la Campionatul Mondial din Uzbekistan şi medalia de bronz la Campionatele Mondiale Universitare. 

Alin Alexuc şi-a început cariera şi a fost format ca şi luptător la Clubul Sportiv Botoşani, unde a ca şi junior a obţinut numeroase premii la competiţiile naţionale şi internaţionale. Cel mai important a fost titlul de vicecampion european de juniori în 2010. 

Cel care l-a descoperit pe colosul botoşănean, un tânăr de 1,91 metri şi 104 kilograme a fost antrenorul Ion Asaftei de la Clubul Sportiv Botoşani. Alin Alexuc, a mai obţinut două medalii de argint la Campionatele Europene din Polonia şi Georgia dar şi o medalie de argint la Campionatul Mondial din Ungaria.

Vă recomandăm să citiţi şi următorele ştiri:

Campion naţional la 14 ani. Mihai Croitor vrea să calce pe urmele tatălui său, Ovidiu Croitor

Argint pentru băcăuanul Alexandru Botez la Campionatul European de lupte