Soluţie de criză la Teraplast: îşi mută birourile din Bistriţa la Sărăţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Birourile teraplast au fost mutate în Parcul Industrial de la Sărăţel

Una dintre cele mai mari fabrici din Bistriţa, Teraplast, s-a mutat în parcul industrial din Sărăţel, în afara oraşului. Terenul pe care a funcţionat până acum urmând să fie pus la vânzare cu scopul de a obţine bani într-o perioadă de criză.

Clădirile administrative ale Teraplast, care până recent funcţionau la Bistriţa au fost golite, iar birourile companiei s-au mutat în Parcul Industrial din Sărăţel. Clădirea în care s-au mutat birourile Teraplast a fost construită în 2010 şi a costat 350.000 de lei.

„Iniţial aveam în proiect construirea unui nou sediu administrativ, însă am optat pentru varianta de amenajare şi extindere a facilităţilor de birouri existente, deoarece în condiţiile actuale de piaţă nu era oportun să imobilizăm resurse financiare într-o altă cladire administrativă. Am preferat să direcţionam fondurile aferente investiţiilor înspre proiecte de optimizare operaţională şi de creştere a competitivităţii", a declarat Ştefan Bucătaru, director general Teraplast.

Terenul şi clădirile rămase libere, după mutarea facilităţilor administrative şi de producţie din Bistriţa, au o suprafaţă totală de aproximativ 50.000 mp, iar compania intenţionează să vândă activele pentru a-şi asigura necesarul de finanţare pentru activitatea operaţională şi pentru investiţii.