Asistenta medicală din Bistriţa, căreia sistemul pe care-l slujise preţ de 10 ani nu i-a asigurat tratamentul de care avea nevoie, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucia Felicia Dumitru, asistenta de 36 de ani din Bistriţa, căreia sistemul medical pe care îl slujise mai bine de 10 ani nu i-a asigurat tratamentul necesar pentru cancerul de piele cu care se lupta de mai bine de un an, s-a stins din viaţă vineri seara, chiar la spitalul unde lucrase.

Lucia Felicia Dumitru avea 36 de ani, locuia în Bistriţa şi mai bine de un deceniu a salvat vieţi la serviciul UPU şi SMURD. Asistenta medicală avea o fetiţă de 10 ani şi un băiat de 15.

Mai bine de un an, asistenta medicală a fost ţintuită într-un pat. Nu au dus-o acolo nici orele suplimentare şi nici oboseala cronică acumulată în ultimii 10 ani la UPU şi SMURD, ci o boală necruţătoare. 

Asistenta medicală suferea de cancer de piele în stadiul IV. A aflat când era deja târziu, fiind trimisă le medic de o pată de pe picior care s-a modificat într-un mod îngrijorător. 

Lupta cu această boală necruţătoare a epuizat toate economiile familiei. Lucia a luat în calcul chiar să-şi vândă locuinţa pentru a-şi putea continua tratamentul. Medicamentul de care avea nevoie bistriţeanca  numit Zelboraf, scotea din buzunarele familiei săptămânal 7200 de lei, o sumă uriaşă chiar şi pentru românii care câştigă peste medie. 

Deşi până şi deputatul Ioan Oltean a făcut apel la ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu pentru a introduce medicamentul Zelboraf pe lista celor compensate, oferindu-le astfel celor care suferă de cancer de piele o şansă la viaţă, acest lucru nu s-a întâmplat. 

Ministerul Sănătăţii nu a inclus acest medicament în Programul Naţional de Oncologie, deşi era singurul medicament personalizat destinat tratamentului melanomului metastatic şi printre puţintele cu o rata foarte mare de succes. 

Între timp, Lucia Felicia Dumitru, care timp de un an de zile şi-a achitat singură tratamentul s-a stins vineri seara, chiar în spitalul unde a lucrat preţ de un deceniu. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Vă mai recomandăm:

Mobilizare fără precedent pentru Alex, un băiat de 8 ani diagnosticat pentru a doua oară cu leucemie

Cum ne ajută rugăciunea şi credinţa să facem faţă bolilor. Medicii susţin că cei sprijiniţi prin rugăciune se recuperează mai repede