Inundaţii în Maramureş. Zeci de gospodării, afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de gospodăriiau fost inundate în urma ploilor abundente din ultimele două zile. Autorităţile sunt în alertă şi se află la zonele afectate, iar pe porţiunile de drum inundate se intervine cu utilaje cu care drumarii încearcă să restabilească circulaţia în condiţii optime.

Mai multe zone din Maramureşul istoric au fost afectate de inundaţii în urma ploilor care au căzut necontenit de ieri. În localitatea Rona de Jos s-au produs scurgeri de pe versanţi, care au afectat DN18 în mai multe zone. De asemenea, au fost inundate mai multe gospodării.

În localitatea Rona de Sus, pe DN18, zidul de sprijin al drumului s-a rupt pe o lungime de 7-8 metri. Circulaţia este semaforizată, iar poliţiştii se află în zonă pentru a dirija traficul. Tot aici au fost afectate circa 30 de gospodării: grădini, curţi, beciuri. Primarii ambelor localităţi sunt pe teren şi se intervine cu utilaje pentru diminuarea efectelor inundaţiilor.

În localitatea Coştiui, şanţurile nu au fost decolmatate, astfel încât apa se scurge pe carosabil.

Pe DN18, în zona Hera, firmele care exploatează masa lemnoasă au construit podeţe din lemn, astfel că apa nu se poate scurge prin şanţuri şi inundă carosabilul.

Şi la Strâmtura sunt probleme din cauza ploilor abundente. „Plouă de ieri încontinuu, aproape torenţial şi a ieşit apa în mai multe zone. Sunt şi câteva gospodării afectate, dar şi drumul comunal şi judeţean, pe mai multe porţiuni. Nu avem încă o evaluare făcută, dar în zonele mai joase sunt probleme. La Slătioara, apa a adus de pe versant pietre şi lemne, în drumul judeţean şi acum se circulă pe un singur sens. La drumul judeţean au intervenit drumarii, dar pe cele comunale trebuie să intervenim noi”, a precizat Ioan Pasere, primarul comunei Strâmtura.

Maramureşul se află la această oră sub cod portocaliu de inundaţii.

Reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş, ai Consiliului Judeţean Maramureş – Direcţia Tehnică, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş şi ai Secţiei Drumuri Naţionale s-au deplasat la faţa locului pentru a constata pagubele produse şi pentru a interveni în salvarea bunurilor şi gospodăriilor oamenilor.

 

Mai puteţi citi:
Atenţie la căpuşe! Zeci de persoane se prezintă la medic, săptămânal, muşcate de aceşti paraziţi