Focar de TBC din cauza unui profesor. Sute de elevi au ajuns pe mâna medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor care a predat la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Baia Mare a fost diagnosticat recent cu tuberculoză de către medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare. Toţi cei care au intrat în contact cu acesta, aproximativ 150 de elevi şi profesori, au fost chemaţi la Spitalul TBC pentru teste. Rezultatele acestor teste se vor cunoaşte în cursul zilei de 17 octombrie.

Totul a plecat de la o suspiciune legată de faptul că acel profesor este bolnav de TBC. Primăria din Tăuţii Măgherăuş a făcut o sesizare către Direcţia de Sănătate Publică, fiind demarată o anchetă imediată, potrivit informaţiilor furnizate de către directorul DSP Maramureş, dr. Rares Pop. 

Potrivit declaraţiilor făcute de către managerul Spitalului TBC Baia Mare, Alexandru Bondre, cazul profesoarei de la Tăuţii Măgherăuş a ajuns în atenţia medicilor specialişti de la acest spital în urmă cu aproximativ o lună de zile, de atunci fiind demarate toate procedurile care se impun în acest caz. 

Bondre a remarcat faptul că profesoare, care s-a şi căsătorit între timp, nu este supracontagioasă. Profesoara a fost cadru didactic pentru o perioadă la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Baia Mare, în acest moment fiind profesor la Tăuţii Măgherăuş, unde nu a profesat încă fiind în concediu medical de odihnă. 

"A venit din nou la noi şi s-au reluat testele. S-a dovedit doar în cultură că este pozitiv. Noi am făcut testul la reacţia cu tuberculina, adică am fost teste la cele 5 clase, adică 150 de copii la care dânsa a predat la Şincai. De mâine se vor citi aceste teste, pentru a vedea reacţia la testul respectiv. Din ce ştim până acum, nu sunt şi nu vor fi probleme", a explicat directorul Spitalului TBC Baia Mare, Alexandru Bondre.