Doi şoferi români, elogiaţi de presa din Italia şi aplaudaţi la scenă deschisă. Cum au salvat vieţile a doi pensionari ridicând o maşină cu propriile braţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români, Daniel Dănăilă şi Alexandru Cătălin Ciofu, amândoi şoferi în Italia, sunt elogiaţi de presa din Peninsulă după ce au salvat doi pensionari de la moarte. S-a întâmplat sâmbătă, 1 iunie, când maşina în care se aflau doi bătrâni s-a ciocnit cu o alta, în localitatea Curtanone. În urma impactului, automobilul lor a fost proiectat într-un canal plin cu apă şi, cel mai probabil, ar fi murit înecaţi dacă cei doi români nu-i salvau.

Accidentul de circulaţie a avut loc în jurul orei 17:30, după cum relatează Gazzetta di Mantova. Cei doi români, cumnaţi de altfel, în vârstă de 35, respectiv 37 de ani, se aflau în trecere cu maşina pe strada unde a avut loc accidentul, când au văzut un autoturism într-un canal plin de apă. Fără să stea pe gânduri, au intrat amândoi în canal. Pentru a evita scufundarea maşinii, au ridicat autoturismul pe o parte, folosindu-se de forţa braţelor. Au ţinut aşa automobilul până la venirea pompierilor şi a ambulanţei, relatează presa din Italia.

Sosiţi la faţa locului, pompierii au avut o misiune grea pentru a-i scoate pe cei doi pensionari italieni din maşină. 

Au legat autoturismul din canal cu o sfoară, de una dintre autospecialele lor pentru a menţine maşina în poziţia pe care o ţineau cei doi români şi apoi i-au scos pe cei doi pensionari din automobil. Intervenţia românilor a fost aplaudată de echipajele de intervenţie sosite la faţa locului, mulţumită gestului lor victimele suferind doar răni minore care nu le-au pus viaţa în pericol.

Potrivit presei italiene, unul dintre românii care şi-a riscat viaţa pentru a-i salva pe italieni a declarat la finalul intervenţiei: „Ne bucurăm pentru cei doi domni, ne-au spus că nu sunt în stare gravă”. 

Citeşte şi

Bullying-ul şi căutarea de like-uri. Ce influenţă au părinţii asupra popularităţii copiilor

Încă un superstar la Untold: Robbie Williams vine la Cluj.  Când va fi programat concertul britanicului

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”