Teodora, eleva minune din Bacău, selectată într-un prestigios program de bursieri în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Smintanca-Strugariu FOTO arhiva personala

Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional ,,Vasile Alecsandri‘’ din Bacău, s-a clasat pe primul loc şi a obţinut pentru România singura medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană.

Teodora s-a impus cu punctajul maxim (100/100 de puncte) la Olimpiada Internaţională de Limba Germană, o competiţie extrem de puternică, la care au participat elevi din 57 state.

Ambasada Germaniei în România a ţinut să o felicite pe eleva din Bacău şi a anunţat că aceasta a fost selectată pentru un program de bursieri în Germania.

“O felicităm pe Teodora Smintanca-Strugariu de la Colegiul Naţional <Vasile Alecsandri> din Bacău pentru locul 1 obţinut la Olimpiada Internaţională de Limba Germană, care a avut loc anul acesta la Hamburg. Teodora este cea mai bună elevă din lume la materia Limba germană ca limbă străină, nivel B2! Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât Teodora a fost selectată anul acesta de Serviciul de schimb pedagogic să participe la prestigiosul Program internaţional al bursierilor premianţi în Germania Îi urăm să înveţe în continuare cu plăcere limba germană şi îi dorim mult succes în parcursul ei şcolar!”, au transmis reprezentanţii Ambasadei Germaniei în România.

Echipa României a participat cu doi elevi la nivelul B2 (cel mai înalt nivel din concurs). Olimpiada Internaţională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiţilor sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II şi un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

Teodora a înregistrat şi o premieră, aceasta fiind singura medalie de aur obţinută de România în istoria Olimpiadei Internaţionale de Limba Germană.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Români acuzaţi că au retras ilegal bani din conturi, achitaţi fiindcă la cercetarea penală a participat şi SRI, deşi nu avea atribuţii

Un şofer beat a creat haos pe străzile din Bacău. A târât cu maşina poliţiştii care încercau disperaţi să îl scoată din maşină