Vedeta unei loc magic din România. „Baby Emu”, a doua pasăre înaltă din lume FOTO VIDEO
0Locul magic din zona de vest a țării în care cei care doresc pot hrăni animale îndrăgite, are o nouă vedetă. Este vorba despre „Baby Emu”, primul pui de Emu care a ieșit din ou, clocit natural de tatăl lui.
Astfel, este bucurie mare la Ferma Zooland Arad, deoarece „Baby Emu”, cum a fost numit a ieșit printr-un efort destul de mare, după 58 de zile, în care i s-a păstrat temperatura și umiditate constantă zi și noapte.
„Este foarte interesant. Masculul clocește, iar mama iese cu puii să mănânce iarbă proaspătă și cereale măcinate, este foarte protectoare, apară masculul dacă se apropie alte animale de el sau de pui. Noaptea puii se adăpostesc sub penele părinților. A fost nevoie de 58 de zile de clocire. Tatăl întoarce ouăle cu ciocul și de zece ori pe zi. Avem doi adulți și acum vom vedea câți pui vor ieși”, spune Gabriel Mohaci, propietarul fermei.
Este colțul de rai viu, deoarece la fermă se pot vedea diverse animale cum ar fi: zimbrii, cerbi carpatini, cerbi lopătari, alpaca, lama, văcuțe pitice și multe altele.
Ferma se află la 25 kilometri de Arad în localitatea Sâmbăteni. Este o fermă coordonată de familia Mohaci.
Ferma adăposteşte peste 100 de animale şi înaripate dintre cele mai deosebite, rase rare, aduse aproape din toate colţurile lumii.
Cea mai mare din Australia
Pasarea Emu (Dromaius novaehollandiae) este cea mai mare pasăre nativă pentru Australia și singura din genul Dromaius. Este a doua cea mai înaltă pasare din lume ca înălțime după struț.
Proveniența cuvântului Emu este incertă, se crede că provine din arabă, cuvânt asociat păsărilor mari.
O altă teorie este că acesta vine de la cuvântul portughez „ema” folosit pentru a descrie o pasăre asemănătoare. Pasarea Emu a fost cunoscuta și sub numele de „murawung” sau „birabayin”, nume date de locuitorii Australieni.