Trei plutonieri care în timpul liber joacă fotbal au salvat viaţa unui jucător din echipa adversă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cei trei plutonieri deveniţi eroi

Trei plutonieri arădeni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, Şecţia Sebiş, care îşi desfăşoară activitatea pe autospeciala SMURD au salvat viaţa unui fotbalist.

Mai exact plutonierii Eugen Papoi, Vasile Raţ şi Florin Deliman, subofiţeri operativi, încadraţi pe autospeciala SMURD în timpul liber activează ca jucatori amatori de fotbal la echipa Minerul Moneasa în liga V a judeţului Arad. 

În timpul desfăşurării unui meci de fotbal unuia dintre jucătorii echipei adverse în varstă de 43 ani i s-a făcut rău intrand în stop cardio – respirator. El a scăpat cu viaţă cu ajutorul celor trei. 

„Cei trei subofiţeri, în conformitate cu procedurile învăţate pe timpul antrenamentelor şi cu experienţa din timpul intervenţiilor au executat pe rând manevre de resuscitare aproximativ 3o minute până la sosirea echipajului de la ambulanţă şi a elicopterului SMURD. Datorită profesionalismului celor trei care au început de urgenţă manevrele de resuscitare, pacintul şi-a revenit din stopul cardio-respirator fiind predat în viaţă către echipajul SAJ şi mai apoi către elicpoterul SMURD care l-a transportat la U.P.U Arad”, a declarat cpt. George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad.

Vă mai recomandăm: Doi pompieri braşoveni au devenit eroi ai comunităţii

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică i-a premiat pe cei doi ofiţeri care şi-au făcut meseria cu paiune şi au pus pe primul plan salvarea de vieţi omeneşti.

FOTO Eroii de la Arad: Trei pompieri au fost avansaţi în grad după ce au salvat viaţa unui muncitor

n urmă cu două săptămâni s-au chinuit ore întregi să salveze viaţa unui muncitor prins sub un mal de pământ, iar acum au fost avansaţi în grad. Este vorba despre trei pompieri arădeni.