Mâncăruri uşoare după masa de Paşte. Cum putem folosi legumele proaspete din pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada Sărbătorilor Pascale a însemnat şi mese îmbelşugate, în care s-au făcut anumite excese. Pentru a ne reveni, un bucătar arădean ne dă două reţete de mancăruri uşoare: o supă cremă de legume şi o tocăniţă de legume.

Fripturile, drobul, salatele cu maioneză, ouăle, prăjiturile nu au lipsit din meniul românilor în aceste zile ale sărbătorilor pascale. Ar fi indicat ca în următoarele zile să consumăm mâncăruri mai uşoare, care să permită organismului să “respire”.

Cum pieţele sunt pline de legume şi de verdeaţă în această perioadă, bucătarul arădean Adrian Pop spune că ar fi indicate mâncărurile pe bază de legume, multe legume.

Acesta ne recomandă două feluri de mâncare. Unul este o supă cremă de legume, iar al doilea o tocăniţă de legume. “Sunt mâncăruri uşoare pentru organism, simplu de preparat, iar ingredientele pe care le folosim sunt proaspete, întrucât pieţele de verdeţuri şi legume sunt pline de aceste ingrediente”, spune bucătarul arădean Adrian Pop.

Pentru supa cremă de legume avem nevoie de: doi morcovi, două cepe, o ţelină mai mică, un cartof, puţină conopidă, trei bucheţele, un ardei kapia, 50 de grame de unt, sare, piper, smântână dulce, 200 de mililitri, pătrunjel tocat şi crutoane.

“Punem legumele la fiert într-o oală cu apă, în care adăugăm sare şi piper. Când legumele sunt fierte se scot şi se dau prin blender. Adăugăm din apa în care au fiert legumele până obţinem consistenţa dorită, iar apoi adăugăm smântâna lichidă. Ornăm cu pătrunjel tocat şi servim cu crutoane”, ne explică Adrian Pop reţeta.

Un alt preparat recomandat pentru această perioadă este tocăniţa de legume. Pentru prepararea ei avem nevoie de: două cepe, doi ardei kapia, un morcov, o vânătă, trei roşii, sare, piper, două foi de dafin. “Ceapa o tăiem mărunt şi o punem la călit împreună cu morcovul răzălit. Adăugăm cubuleţele de vânătă, după ce în prealabil au stat în sare şi le-am stors, iar apoi adăugăm roşiile decojite şi tăiate cubuleţe sau blenduite. Se adaugă apă, foile de dafin, sare, piper şi se lasă la fiert aproximativ jumătate de oră”, ne explică Adrian Pop reţeta.

Acesta spune că pentru a prepara cele două feluri de mâncare este nevoie de aproximativ jumătate de oră pentru fiecare.

Vă mai recomandăm:

Trei reţete delicioase cu brânză şi cartofi, preparate de gospodinele din Bărăgan. Cum se fac „puriceii“ tradiţionali

Straupata, secretele unei reţete vechi de sute de ani redescoperite de şvabi

Mai multe pentru tine:
Presupusul iubit al Rodicăi Stănoiu dezvăluie, în sfârșit, adevărul despre relația lor. Marius Calotă spune cine moștenește averea de milioane de euro VIDEO
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
În timp ce Katy Perry e îndrăgostită lulea de Justin Trudeau, Orlando Bloom nu mai acceptă să aibă orice iubită
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Horoscop 19-25 decembrie. Taurii sunt puși în fața unei decizii, risc de pierderi pentru Săgetători
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Ce spune despre România un vlogger american ce a fost arestat în Rusia: Nu există nimic similar!