DRAMĂ Copilul dispărut la Lipova, în râul Mureş, a fost găsit mort chiar de ziua lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colega lui Andrei

După lungi  căutări, trupul lui Andrei Poenaru a fost scos la suprafață de apele Mureșului în apropierea localității Neudorf, la aproape 10 kilometri distanță de locul unde copilul s-a înecat. Medicii legiști au preluat imediat cadavrul pentru efectuarea necropsiei.

De la tragicul eveniment din localitatea Lipova, acolo unde un tânăr în vârstă de 13 ani a fost înghițit de apele Mureșului, pompierii dar și zeci de localnici l-au căutat pe băiat. Căutările lor s-au dovedit a fi însă zadarnice.


"Subunitatea de Pompieri Bârzava a intervenit cu 5 subofiţeri  şi barca penumatică, pentru a aduce la mal trupul tânărului de 14 ani, care s-a înecat în Mureş, pe raza localităţii Lipova, în urma cu două zile. După ce s-au efectuat căutări în zona respectivă, am fost anunţaţi că trupul băiatului a fost scos de apele Mureşului la suprafaţă, pe raza localităţii Neudorf, la aproape 10 kilometri de locul în care s-a produs tragedia. Subofiţerii noştri au adus la mal trupul băiatului, cu ajutorul bărcii pneumatice, de unde a fost preluat de către Medicina Legală", a declarat Sorina Ambruș, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Copilul de 13 ani a fost înghiţit de apele Mureşului, spre disperarea celor doi colegi de clasă, care l-au însoţit la scăldat. Băiatul a fost tras de curenţi într-o zonă unde Mureşul poate atinge şi opt metri adâncime. Deşi au strigat imediat după ajutor, iar vecini şi localnici au sărit imediat să îl salveze, trupul lui Andrei nu a mai fost găsit. Au fost solicitaţi imediat şi pompierii, însă nu au reuşit să îl salveze.

A fost găsit de ziua sa

Andrei Poenaru urma ca astăzi să împlinească 14 ani. Din păcate însă familia, rudele și prietenii îl vor conduce acum pe ultimul drum.