Cât câştigă un bucătar profesionist în străinătate. Povestea românului care găteşte de patru decenii pe toată planeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Igreţ este apreciat în mai multe ţări ale lumii FOTO arhivă personală

Artistul bucătar arădean Nelu Igreţ găteşte profesionist de patru decenii, iar meseria l-a condus de lungul timpului pe aproape întreg cuprinsul planetei.

În anii '70 acesta şi-a descoperit pasiunea pentru gătit, când s-a angajat la Hotel Astoria din Arad.

„Am stat foarte puţin acolo, deoarece am luat drumul Litoralului. Acolo s-a infiripat amorul pentru bucătărie. Când a început exodul către Vest, m-am trezit în Italia, unde am făcut cunoştinţă cu o gastronomie sănătoasă care dăinuie de sute de ani şi care noua ne este necunoscută încă. Probabil câteva frânturi. Setea de a cunoaşte chichiţele bucătăriei rafinate m-a împins pe Coasta de Azur şi am început cu Nisa, apoi a venit Antibe, apoi Juan le Pin, apoi St.Tropez, Paris, Amsterdam, Saarburg, Casablanca, Tanger, Cairo, Alexandria, Corsica, Bucureşti, Predeal, Pergola din Arad”, spune Nelu Igreţ (60 de ani).

Nelu Igreţ este specializat în prepararea de peşte şi fructe de mare, dar spune el: „fără să neglijeze fragezimea cărnurilor, eleganţa mâncărurilor în care investesc suflet şi o simfonie de arome care te fac să crezi că din farfurie îţi vorbeşte marea”.


Arădeanul spune că cel mai mult i-a plăcut în Corsica, la Bonifacio, pentru că acolo este o bucătărie aproape bio, deoarece corsicanii interzic introducerea ierbicidelor şi pesticidelor pe insulă, şi acolo se îmbină bucătăria italiană cu cea franceză.

Nelu Igreţ este specialist în preparate din peşte FOTO arhivă personală 

În momentul de faţă Nelu Igreţ face preparate doar la evenimente de lux, iar din primăvară va pleca pentru un an, cu contract în Belgia. „Voi pleca în Knokke-Heist, o zonă turistică la Marea Nordului. Acolo voi prepara în special fructe de mare, dar şi alte preparate din bucătăria internaţională”, mai adaugă arădeanul. 

Acesta spune că dacă ar fi să o ia de la capăt ar alege tot această meserie, din care profesioniştii care o iubesc pot trăi foarte bine.

De exemplu, în perioada în care a lucrat în Bucureşti a câştigat peste 2.000 de Euro lunar, iar când a fost angajat în străinătate a câştigat peste 4.000 de Euro. Nelu Igreţ este singurul din familia sa care are o astfel de pasiune. 

Vă mai recomandăm: 

Cătălin Scărlătescu: „Sunt cel mai tare bucătar român în viaţă!”

Reţetele celui mai mare bucătar al Imperiului Roman. Cum se gătea în urmă cu 2.000 de ani puiul cu năut

Mai multe pentru tine:
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Ce spune despre România un vlogger american ce a fost arestat în Rusia: Nu există nimic similar!
Horoscop 19-25 decembrie. Taurii sunt puși în fața unei decizii, risc de pierderi pentru Săgetători
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
În timp ce Katy Perry e îndrăgostită lulea de Justin Trudeau, Orlando Bloom nu mai acceptă să aibă orice iubită
Presupusul iubit al Rodicăi Stănoiu dezvăluie, în sfârșit, adevărul despre relația lor. Marius Calotă spune cine moștenește averea de milioane de euro VIDEO
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie