Şomeri mai puţini în Alba după 15 luni de creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după mai bine de un an, rata şomajului din Alba înregistrează o descreştere. Concret, rata şomajului a scăzut de la 13,3%, la 12,8%. În prezent, în judeţ există aproximativ 23.500 de şomeri din totalul populaţiei active de circa 190.000 de persoane.

„Rata şomajului a scăzut, pentru prima dată după aproximativ 15 luni, cu 0,5 puncte procentuale. Numărul şomerilor a fost mai mic în februarie, faţă de ianuarie, cu 800 de persoane”, a declarat Corneliu Engi, directorul AJOFM Alba.

Rata şomajului a scăzut de la 13,3%, la 12,8%. În prezent, în judeţ există aproximativ 23.500 de şomeri din totalul populaţiei active de circa 190.000 de persoane.

Cea mai importantă cauză a scăderii ratei şomajului o reprezintă alocarea fondurilor pentru subvenţionarea locurilor de muncă ocupate de şomeri. „Suma alocată judeţului Alba pentru subvenţionarea acestor locuri de muncă însumează 5,5 milioane lei”, a precizat directorul Corneliu Engi.

Reprezentanţii AJOFM estimează că efectele legislaţiei privind acordarea de compensaţii financiare firmelor care angajează şomeri va determina scăderea şomajului şi în lunile care urmează.