Sală de păcănele deschisă lângă biserică, în centrul orașului Alba Iulia. Ce spune primăria

0
Publicat:

La Alba Iulia, la 2 metri de o biserică romano-catolică, a fost amenejată o sală de jocuri de noroc. Imaginea sălii contrastează puternic cu arhitectura zonei. Primăria a amendat firma pentru lipsa unei autorizații.

Sala de jocuri este practic lipită de biserică FOTO Emil Popescu

Locatarii nu au fost de acord, dar nu au avut ce să facă pentru că nimeni nu le-a cerut acordul, iar spațiul închiriat este privat. Nici Primăria Alba Iulia nu a putut împiedica amenajarea sălii de noroc.

Bisericuța are o vechime de peste 100 de ani și este o capelă romano-catolică. În trecut a avut rangul de mănăstire, iar în prezent este o atacție pentru turiști.

„Am rămas neplăcut surprins de faptul că o sală de jocuri de noroc va funcționa la doi pași de o biserică aflată în centrul municipiului Alba Iulia. Din păcate, actuala legislație prevede faptul că Primăria NU are competența de a elibera autorizații de funcționare pentru astfel de săli de păcănele. Așadar, din punct de vedere administrativ suntem în imposibilitatea de a lua măsuri mai drastice”, a declarat viceprimarul Emil Popescu.

Amenda a fost aplicată pentru amenajarea fațadei fără autorizație FOTO Emil Popescu

Totuși, în baza legii, societatea a fost amendată pentru executarea de lucrări la fațadă fără a deține o autorizație de construcție.

„Sancțiunea a fost aplicată de Poliția Locală, serviciu din cadrul Primăriei, prin biroul Disciplina în Construcții. Punctez faptul că procesul verbal a fost încheiat în data de 1 martie 2023, iar constatarea a fost făcută în data de 27 februarie 2023. Din punctul meu de vedere, ca viceprimar și alba-iulian, așa ceva este inadmisibil.

În plus, aspectul exterior al acestei săli compromite aspectul zonei, inclusiv a bisericii care, pe timpul nopții, este iluminată.

Am discutat și cu cei de la Asociația de Proprietari unde urmează să funcționeze această sală de jocuri. Aceștia mi-au transmis că NU sunt de acord cu un astfel de stabiliment în imobilul în care locuiesc”, a mai transmis viceprimarul din Alba Iulia.

Sala de jocuri contrastează cu arhitectura zonei FOTO Emil Popescu

Situația a fost semnalată, anterior, și de deputatul USR Beniamin Todosiu. 

„Sunt peste 12.000 de săli de jocuri în România, peste 70.000 de aparate și o legislație care în prezent le favorizează extinderea. Practic, în România, dacă ai o ceasornicărie sau o florărie, ai nevoie de autorizație de la primărie pentru a funcționa legal. Ei bine, pentru săli de jocuri de noroc nu ai nevoie nici măcar de un aviz din partea primăriei pentru a putea funcționa. Astfel, acestea se pot deschide și funcționa în apropierea școlilor, bisericilor, parcurilor de joaca pentru copiii sau a cartierelor rezidențiale”, a transmis Todosiu.