Bătrânica de 84 de ani care a furat șase plicuri de cafea și trei pateuri. Hotărârea luată de procuror

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 84 de ani din Alba a scăpat de un proces pentru furt, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut renunțarea la urmărirea penală.

Femeia a scăpat de dosarul penal FOTO Pexels
Femeia a scăpat de dosarul penal FOTO Pexels

În data de 21 februarie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea procurorilor și au dispus renunțarea la ancheta demarată față de femeie

Probele administrate în cauză au relevat că, suspecta, în vârstă de 84 ani, la data de 19.10.2022, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla în incinta unui magazin, a luat de pe rafturi trei conserve — pate de gâscă și șase plicuri instant ciocolată La Festa, pe care le-a ascuns în buzunarul de la geacă. Ulterior, suspecta a trecut de casele de marcat fără a achita produsele, fiind oprită la ieșirea din magazin de către agentul de pază”, se precizează în hotărârea instanței.

Valoarea prejudiciului produs a fost în valoare de 26,07 lei, acesta fiind recuperat prin restituirea bunurilor sustrase.

„Judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei, faţă de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit și împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, reţinând şi existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse”, se mai susține în hotărâre.

Magistratul de cameră preliminară a mai reținut că femeia are vârsta de 84 ani, iar prejudiciul, care de altfel a fost unul foarte redus, a fost recuperat. În document nu se precizează care a fost poziția procesuală a femeii, dar se remarcă, în ultimul an, creșterea numărului de furturi din magazinele alimentare.

Polițiștii din IPJ Alba susțin că este vorba despre furturi de mică valoare, iar mulți dintre cei susprinși că au ssutras alimente susțin că o fac „de foame”.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite