Poliţist din Alba Iulia, arestat pentru viol. Victima este fiul său cu care se închidea într-o cameră numită „închisoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul

Un agent principal de poliţie din Alba Iulia, angajat la Serviciul Paşapoarte, a fost arestat preventiv pentru viol. Victima bărbatului a fost chiar fiul său de doar 5 ani cu care se închidea într-o cameră căreia îi ziceau „închisoarea”.

UPDATE Tribunalul Alba a respins luni contestaţia bărbatului, astfel încât acesta rămâne în arest preventiv. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţul Alba au declarat că, potrivit legislaţiei, contractul de muncă al agentului se suspendă odată cu arestarea acestuia. El avea o vechime la locul de muncă de peste 15 ani.

Textul iniţial: Bărbatul (A. M. M.) a fost arestat preventiv pe data de 24 martie 2022, la Judecătoria Alba Iulia. Acesta lucrează de mai mulţi ani la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte, subordonat Instituţiei Prefectului Alba.

„În cursul anului 2021, inculpatul M., profitând de vârsta fiului său minor, în vârstă de 5 ani la data faptelor, în mod repetat, a întreţinut cu acesta raporturi sexuale orale (l-a pus pe minor să exercite astfel de raporturi sexuale asupra sa, respectiv a exercitat acte sexuale orale asupra minorului), faptele având loc într-o cameră a locuinţei lor din Alba Iulia, unde se închideau sub pretextul că joacă un joc intitulat „Închisoarea”. 

În aceeaşi împrejurare în care aveau loc raporturile sexuale orale, inculpatul îi arăta fiului său minor, utilizând telefonul mobil, poze în care apăreau persoane de sex masculin dezbrăcate şi în care îşi expuneau organele sexuale”, se precizează într-un răspuns al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Poliţistul a contestat măsura arestării preventive, o decizie definitivă urmând a fi pronunţată luni, 28 martie, la Tribunalul Alba.

”Punerea în mişcare a acţiunii penale şi formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

Vă mai recomandăm:

 

Filiera aurului. Începe judecata în dosarul grupării de evazionişti cu metale preţioase. Prejudiciul: 18 milioane de lei

 

Cea mai profitabilă companie minieră din România revine sub influenţa PSD. Schimbări în CA-ul de la Cupru Min