O dispută de la băutură, un cuţit şi un proces pentru tentativă de omor. Femeie de 53 de ani din Aiud, condamnată la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima sentinţă în dosar a fost pronunţată la Tribunalul Alba

O femeie în vârstă de 53 de ani din Aiud a fost condamnată la închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Infracţiunea a avut loc după o dispută cu un bărbat, precedată de consumul de alcool.

Mărcuş Marcela este judecată pentru această infracţiune după ce a înjunghiat pe un bărbat cu care consumase alcool. Inculpata a recunoscut fapta astfel încât a fost judecată în procedură simplificată şi a primit o reducere substanţială a pedepsei.

Agresiunea a avut loc în noimebrie 2017, în apartamentul femeii, din municipiul Aiud. Potrivit procurorilor, femeia a consumat băuturi alcoolice, împreună cu victima, un bărbat în vârstă de 50 de ani, şi prietena acestuia, într-un local. Apoi au mai cumpărat ţuică şi şi-au continuat “petrecerea” la apartamentul inculpatei. La domiciliul femeii, bărbatul şi prietena lui s-au certat, astfel că “gazda” i-a cerut să plece, însă acesta a refuzat.

Au urmat discuţii contradictorii, care au degenerat. În cele din urmă, femeia de 53 de ani s-a ridicat în picioare şi l-a lovit cu un briceag în zona hemitorace drept, aproape de inimă. Bărbatul a părăsit apartamentul şi şi-a dat seama, pe drum, că este rănit. Şi-a sunat prietena, care l-a chemat înapoi în apartament şi a chemat poliţia şi salvarea. A fost dus la spital şi supus unei intervenţii chirugicale, fiind internat pentru îngrijiri medicale de specialitate. Procurorii au constatat, pe baza concluziilor medico-legale, că viaţa bărbatului a fost pusă în pericol şi au trimis inculpata, în jduecată, pentru tentativă de omor.

Femeia este arestată preventiv din 13 noiembrie 2017 şi are antecedente penale. În 2011, a fost condamnată la doi ani de închisoare, tot, pentru tentativă de omor. Atunci, agresiunea s-a petrecut într-un local public din Aiud unde a spart o sticlă şi şi-a rănit victima în zona gâtului. Femeia a mai fost obligată să plătească 1.440 lei cheltuieli de spitalizare şi 800 de lei cheltuieli judiciare. Decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel.