DSP Alba propune ridicarea carantinei în Alba Iulia şi alte cinci localităţi, unde rata de infectare a scăzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala de la Alba Iulia

DSP Alba va propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă încetarea carantinei în localităţile Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri.

Alba Iulia şi alte cinci localităţi din judeţul Alba ar putea să iasă din carantină astăzi. Măsura a fost impusă acum 14 zile, iar Direcţia de Sănătate Publică este de părere că situaţia s-a îmbunătăţit în privinţa răspândirii noului coronavirus. 

În urmă cu două săptămâni, în Alba Iulia coeficientul de infectare era de 10,07 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori şi a scăzut la 8,10.

În Blaj, acelaşi indicator a scăzut de la 10,83 la 10,20. În Sebeş a fost 8,44, iar acum este 6,24; în Cugir - 8,39, iar acum - 6,57; iar în Abrud a fost de 6,41 şi  acum de 5,46.

În schimb, în Ciugud a crescut (!) de la 6,72 la 10,41, conform datelor DSP.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a scris duminică pe Facebook că analizele de risc efectuate indică „un trend descendent constant al îmbolnăvirilor”.

„La 14 zile după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis intrarea în carantină a localităţilor Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localităţi, în baza datelor obţinute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătăţire a contextului epidemiologic şi un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localităţi”, a scris Sinea pe reţeaua socială.

Decizia privind ridicarea carantinei sau, eventual, prelungirea acesteia urmează să fie luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.