VIDEO INTERZIS MINORILOR Un rus şi-a bătut în cuie organele genitale în pavajul din Piaţa Roşie din Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piotr Pavlenski a mai avut acţiuni de protest

Un rus complet dezbrăcat şi-a bătut în cuie organele genitale, duminică, între pavelele din apropierea mausoleului lui Lenin din Piaţa Roşie din Moscova, aparent pentru a protesta faţă de "indiferenţa politică" a societăţii ruse, relatează AFP.

După ce s-a dezbrăcat complet sub o ploaie fină, Piotr Pavlenski s-a fixat de pavele cu un cui gros introdus în scrot, sub privirile mirate ale trecătorilor în mantouri şi cu umbrele, în această piaţă turistică, potrivit imaginilor difuzate pe Internet.

Tânărul în vârstă de 29 de ani a rămas aşezat cu privirea fixată spre sol, iar în momentul în care au sosit, poliţiştii l-au acoperit cu un cearşaf şi au îndepărtat curioşii.

Originar din Sankt-Petersburg (nord-vestul Rusiei), Piotr Pavlenski a fost condus pentru scurt timp la spital, după care a fost transportat la un comisariat de poliţie, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Bărbatul nu este la prima sa performanţă extremă. În 2012, el şi-a cusut buzele în semn de susţinere faţă de grupul contestatar rus Pussy Riot.

Duminică, site-ul de ştiri Grani.ru a publicat ceea ce el a prezentat ca fiind o declaraţie a tânărului în care el explică faptul că acţiunea sa - numită "fixare" şi desfăşurată cu ocazia Zilei anuale a poliţiei în Rusia - "poate fi considerată ca o metaforă pentru apatia, indiferenţa politică şi fatalismul societăţii ruse moderne".