Proteste în Deva pentru „Comisarul Cattani”: soţia poliţistului s-a alăturat susţinătorilor care au venit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Berbeceanu (în prim-plan) a fost alături de protestatari. FOTO: ADEVĂRUL. D.G.
Gabriela Berbeceanu (în prim-plan) a fost alături de protestatari. FOTO: ADEVĂRUL. D.G.

Zeci de oameni au protestat în această seară în faţa sediului din Deva al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, faţă de trimiterea după gratii a fostului şef al BCCO Alba, Train Berbeceanu. Soţia „Comisarului Cattani” s-a numărat printre cei care au manifestat în sprijinul poliţistului.

Susţinătorii poliţistului Traian Berbeceanu au venit astăzi în faţa sediului DIICOT din Deva, pentru a-şi arăta sprijinul faţă de poliţistul trimis în arest preventiv în urmă cu două săptămâni şi jumătate. Oamenii spun că Traian Berbeceanu este închis pe nedrept şi că nu merita un astfel de tratament după modul în care şi-a făcut datoria faţă de comunitate.

Printre cei care au manifestat astăzi la Deva s-a aflat şi Gabriela Berbecanu, soţia fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba. Purtând un tricou cu chipul poliţistului şi cu mesajul „Integritate, Curaj, Respect”, Gabriela a fost pentru prima oară la protestele la care au participat zeci de oameni, pentru a treia duminică la rând.

„M-am alăturat celor care îl susţin în stradă pe soţul meu acum, şi nu în primele două duminici în care au avut loc demonstraţiile, pentru că atunci m-am gândit că gestul de a ieşi în stradă al meu ar putea fi interpretat ca o instigare. Acum consider că e dreptul meu să ies în stradă să îmi susţin soţul, e dreptul fiecărui om de a protesta”, a spus Gabriela Berbeceanu.

Soţia „Comisarului Cattani” a relatat că l-a vizitat pe poliţistul aflat în arest la Bucureşti şi acesta i-a spus că este determinat să lupte cu cei care l-au acuzat de ilegalităţi. Ea a mai precizat că este, oarecum, mai bine că soţul ei a fost transferat la Bucureşti din arestul IPJ Alba.

berbe

Traian Berbeceanu se află în arest prevetiv din 23 octormbrie, fiind cercetat într-un dosar penal instrumentat de DIICOT, în care esta acuzat de infracţiunil legate de sprijinirea membrilor unor grupări infracţionale.Potrivit procurorilor, prima grupare căreia comisarul BCCO Alba i-ar fi oferit protecţie a fost înfiinţată în 2003 de soţii Biriescu. Aceştia se ocupau de comercializarea ilegală a produselor petroliere şi s-ar fi sustras de la plata impozitelor către bugetul de stat. Au administrat circa 20 de firme fantomă, angrenate în fraude tip carusel.

A doua grupare aflată, susţin procurorii, sub protecţia şefului de la Crimă Organizată a fost înfiinţată de Alin Simota şi locotenentul său, Cristian Litera. Procurorii DIICOT susţin că interlopul Cristian Litera, fost bodyguard al patronului clubului Jiul Petroşani, a devenit în 2004 informator al lui Berbeceanu. Aceasta după ce fusese prins făcând trafic de droguri.

De asemenea, baronii fierului vechi din Hunedoara, judecaţi pentru fraude economice de aproape două milioane de euro, au fost, susţin procurorii DIICOT, în relaţii de încredere cu Traian Berbeceanu. Acesta l-ar fi anunţat pe unul dintre ei că va fi ridicat de DIICOT.

După ce Berbeceanu a fost pus sub învinuire, apropiaţii săi au dat publicităţii o scrisoare a acestuia, în care şeful de la Crimă Organizată îi prezenta pe cei care ar fi vrut îndepărtarea lui din fruntea structurii. Printre duşmanii lui Berbeceanu se numără, potrivit declaraţiilor acestora din scrisoare, procurori ai DIICOT, dar şi membrii cunoscuţi ai lumii interlope din judeţul Hunedoara.

Vă recomandăm şi:

„Băieţii răi” s-au lepădat de „Comisarul Cattani”: ce îi transmit foştii capi ai lumii interlope poliţistului aflat în necaz

Povestea Mirelei Litera, „femeia fatală” dintre Simota şi Litera, devenită martor împotriva „Comisarului Cattani”

Rechizitoriul grupării lui Alin Simota: reţeaua de teroare a milionarului acuzat de crimă organizată şi şantaj

Baronul Văii Jiului: Alin Simota a fost ajutat de interlopi şi de politicieni să se impună în „zona fierbinte” a Hunedoarei

FOTO Lista „Comisarului Cattani”: cine sunt „băieţii răi” care au depus mărturie împotriva lui Traian Berbeceanu

EXCLUSIV VIDEO Soţia „Comisarului Cattani” despre ziua arestării: „I-am spus copilului că Traian e în străinătate”

FOTO Duşmanii lui Traian Berbeceanu. Cine sunt cei pe care şeful de la Crimă Organizată îi acuză că i-au vrut capul

VIDEO Traian Berbeceanu a fost reţinut. Ce mesaje îi transmit hunedorenii „justiţiarului” de la BCCO

FOTO Traian Berbeceanu şi Codruţa Kovesi, în prima lovitură dată jefuitorilor combinatului. Povestea mafiei fierului, salvată de amorţeala justiţiei

FOTO VIDEO Traian Berbeceanu a fost ridicat de mascaţi. Declaraţie şocantă a şefului BCCO Alba despre dosarul său

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite