Orban: Este clar că măsura de carantinare dă rezultate; peste tot unde se ia decizia de carantinare se poate obţine reducerea numărului de cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban a afirmat că din analizele făcute în zone unde au fost introduse măsuri de carantinare a unor localităţi se constată că numărul de îmbolnăviri nu a mai crescut în ritmul în care acest fenomen s-a produs înainte de carantină.

"Este clar că măsura de carantinare este o măsură care dă rezultate şi peste tot unde, pe baza metodologiei de evaluare care este stabilită de INSP, se ia decizia de carantinare se poate obţine reducerea numărului de cazuri”, a declarat primul ministru.

"Eu urmăresc datele, pot să vă spun că la Cluj şi la Timişoara, pe baza datelor de pe săptămâna trecută, e un platou, practic, suntem pe un platou, nu a existat o creştere semnificativă şi e posibil ca, dacă măsurile care au fost luate, atât cele dispuse pe plan judeţean, local, cât şi cele adoptate la nivel naţional, e posibil să dea rezultate", a declarat premierul Ludovic Orban, luni seară, la finalul unei vizite în spitalele din Capitală.

Acesta a adăugat că analiza efectuată în trei oraşe din judeţul Sălaj arată, de asemenea, că numărul de cazuri nu a continuat să crească.

"Am făcut analiza pentru cele trei localităţi urbane din Sălaj pentru care s-a decis intrarea în carantină pe data de 5 noiembrie şi toate cele trei localităţi, după aproximativ 7 zile, au început să înregistreze un trend de reducere a numărului de cazuri, un trend descendent. Deci este clar că măsura de carantinare este o măsură care dă rezultate şi peste tot unde, pe baza metodologiei de evaluare care este stabilită de INSP, se ia decizia de carantinare se poate obţine reducerea numărului de cazuri”, a declarat primul ministru.

Acesta a explicat că în Bucureşti rata de infectare a ajuns la aproximativ 5,5 cazuri la o mie de locuitori.

"E un ritm de creştere, dar a fost un ritm de creştere liniar şi eu cred că este posibil fără să dispunem astfel de măsuri să oprim creşterea numărului de cazuri”, a mai declarat şeful Guvernului.

Acesta a precizat că în municipiul Bistriţa se va demara procedura de intrare în carantină şi că în prezent aproape 50 localităţi se află sub decizia măsurii de carantinare.