Metoda inedită de dezgheţare a ţevilor de apă a dus la incendierea unei case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Libertatea.ro

Un german a încercat sî dezgheţe ţevile de apă folosind un uscător de păr. Ideea s-a dovedit a fi foarte proastă deoarece se putea sfârşi tragic pentru cei din casă, după ce locuinţa a luat foc.

Este o perioadă foarte geroasă pentru locuitorii din Germania, care trec printr-o vreme polară cu temperaturi extrem de scăzute. Un proprietar din Kampfelbach a rămas fără apă caldă şi s-a hotărât să îţi dezgheţe singur ţeava, relatează Libertatea.ro.

În loc să apeleze la instalatori, cetăţeanul german a ales o metodă mai rudimentară. Cu ajutorul unui uscător de păr a încercat să repună instalaţia de apă caldă în mişcare, dar ideea s-a dovedit a fi foarte proastă. 

Acesta a uitat uscătorul de păr în priză şi când a testat dacă a revenit apa, s-a produs un scurtcircuit care a declanşat incendiul. Deşi pompierii au intervenit rapid, deja cele două etaje ale imobilului arseseră complet. 

Nimeni nu a suferit răni grave. Proprietarul şi o altă persoană au suferit intoxicări de fum, iar acum sunt la spital sub observaţie. Estimările daunelor produse de ideea germanului se ridică la 300.000 de euro.