Coca-Cola găseşte nepotrivită asocierea cu Iisus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iisus Cristos consumând o cutie de Coca-Cola este o imagine pe care producătorul celebrei băuturi răcoritoare o respinge cu vehemenţă. Premiera unui film italian ce urma a fi lansat de

Iisus Cristos consumând o cutie de Coca-Cola este o imagine pe care producătorul celebrei băuturi răcoritoare o respinge cu vehemenţă. Premiera unui film italian ce urma a fi lansat de Paşte a fost amânată din cauza protestelor reprezentanţei italiene a companiei. Filmul "La 7 km de Ierusalim" este povestea unui director într-o firmă de publicitate care, după ce şi-a pierdut slujba şi căsnicia, pleacă la Ierusalim în căutarea propriei identităţi. Aici, el îl întâlneşte pe Iisus, reîntors printre muritori, căruia îi oferă o doză de Coca-Cola. Urmărindu-l consumând băutura, el se gândeşte că ar fi o imagine potrivită pentru un clip publicitar. Reprezentanţii Coca-Cola au fost însă de altă părere. Filmul a declanşat un protest vehement din partea reprezentanţei italiene a companiei, care a trimis o scrisoare de protest, "declanşând procedura legală pentru eliminarea din film a scenei", după cum afirmă producătorii pe site-ul oficial al filmului. Potrivit mass-mediei italiene, Coca-Cola afirmă că folosirea brandului în acest context este inacceptabilă şi că îi creează o imagine negativă.

Directorul filmului, Claudio Malaponti, a declarat că, dacă negocierile nu vor da roade, scena respectivă va fi decupată, iar noua variantă ar putea fi în cinematografe până la sfârşitul lui aprilie.