Coca-Cola găseşte nepotrivită asocierea cu Iisus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iisus Cristos consumând o cutie de Coca-Cola este o imagine pe care producătorul celebrei băuturi răcoritoare o respinge cu vehemenţă. Premiera unui film italian ce urma a fi lansat de

Iisus Cristos consumând o cutie de Coca-Cola este o imagine pe care producătorul celebrei băuturi răcoritoare o respinge cu vehemenţă. Premiera unui film italian ce urma a fi lansat de Paşte a fost amânată din cauza protestelor reprezentanţei italiene a companiei. Filmul "La 7 km de Ierusalim" este povestea unui director într-o firmă de publicitate care, după ce şi-a pierdut slujba şi căsnicia, pleacă la Ierusalim în căutarea propriei identităţi. Aici, el îl întâlneşte pe Iisus, reîntors printre muritori, căruia îi oferă o doză de Coca-Cola. Urmărindu-l consumând băutura, el se gândeşte că ar fi o imagine potrivită pentru un clip publicitar. Reprezentanţii Coca-Cola au fost însă de altă părere. Filmul a declanşat un protest vehement din partea reprezentanţei italiene a companiei, care a trimis o scrisoare de protest, "declanşând procedura legală pentru eliminarea din film a scenei", după cum afirmă producătorii pe site-ul oficial al filmului. Potrivit mass-mediei italiene, Coca-Cola afirmă că folosirea brandului în acest context este inacceptabilă şi că îi creează o imagine negativă.

Directorul filmului, Claudio Malaponti, a declarat că, dacă negocierile nu vor da roade, scena respectivă va fi decupată, iar noua variantă ar putea fi în cinematografe până la sfârşitul lui aprilie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite