Ce trebuie să ştie angajatorii care vor să-şi monitorizeze angajaţii la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monitorizarea angajaţilor se va face după noi reguli. Recent, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat câştig de cauză românului concediat, acum zece ani, pentru că folosea internetul de la serviciu în scopuri personale.

otodată, Regulamentul General de Protecţie a Datelor cu Caracter Personal (GDPR) are noi reguli, mai restrictive, care trebuie respectate de către firmele care vor să-şi monitorizeze angajaţii la birou, atenţionează Ecaterina Maria Burlacu, senior associate în cadrul casei de avoctură PeliFilip.

Astfel, implementarea oricăror sisteme de supraveghere video, de monitorizare a corespondenţei electronice, instalarea mijloacelor de monitorizare a autovehiculelor, dar mai ales implementarea oricăror mijloace automate de monitorizare a performanţei profesionale a angajaţilor vor trebui revizuite cu atenţie înainte de intrarea în vigoare a GDPR, mai precizează specialista PeliFilip. Sancţiunile ce pot fi aplicate de autoritatea competentă se apropie de cele aplicate de Consiliul Concurenţei: până la 4% din cifra globală de afaceri sau 20 de milioane de euro, oricare din acestea este mai mare.

Citeşte pe newmoney.ro câteva instrucţiuni privind monitorizarea angajaţilor