Alexandru Rafila, despre reluarea activităţii în România: Măcar la nivel local să se poată ridica o parte din măsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Alexandru Rafila spune că este momentul în care trebuie gândită o strategie coerentă de reluare a activităţii.

Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că există mai multe criterii care trebuie luate în considerare pentru reluarea activităţii. „Există un set de criterii epidemiologice care se referă la scăderea susţinută a numărului de cazuri noi, care trebuie să se petreacă într-o perioadă de minim 7-10 zile şi bineînţeles că există şi criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia e cea care susţine sistemul de sănătate“.

Specialistul crede că se poate lua o decizie care nu trebuie să fie neapărat extinsă la nivel naţional, dar măcar la nivel local pentru judeţele care întrunesc criterii de admisibilitate, să se poată ridica o parte măsuri. 

 „Asta depinde de guvern, cum gândeşte să facă acest lucru, dar ar fi bine ca din timp să facem o strategie, mai ales că există un document de poziţie al Comisiei Europene în acest sens. Măsurile trebuie armonizate cu cele din alte state. Noi trebuie să avem o strategie discutată, evaluată, cunoscută de toată lumea. Unele dintre problemele cu care încă ne confruntăm este lipsa de uniformitate a deciziilor de la nivel central sau local, ori lucrul ăsta trebuie articulat să avem un rezultat optim", a declarat Alexandru Rafila la Digi24.  

Vă mai recomandăm:

Nelu Tătaru: Mulţumesc populaţiei! Trebuie să mai aibă răbdare 10 zile

Alte 328 de cazuri de coronavirus au fost diagnosticate. Numărul total se ridică la 8.746. Câţi pacienţi sunt la terapie intensivă