Sucul de sfeclă roşie, cea mai bună băutură energizantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căţărătorii din Alpi care beau suc de sfeclă roşie au o rezistenţă fizică mai mare decât cei care apelează la băuturile energizante clasice, arată un studiu recent al oamenilor de ştiinţă britanici.

Această băutură 100% naturală îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a utiliza oxigenul, astfel că rezistăm mai bine la efortul fizic şi la altitudine. Studiul britanic, realizat de oamenii de ştiinţă de la Colegiul Universitar din Londra, face parte dintr-o serie de cercetări ce au drept scop observarea efectelor altitudinii asupra organismului.

CIteşte şi:
Spray nazal pentru bărbaţii cu probleme de erecţie

Implant revoluţionar ce redă zâmbetul pe loc

Conţine nitraţi

La altitudini de 4.500 de metri, cum sunt cele din Alpi, şi microcirculaţia are de suferit, precum şi metabolismul celular. „Capilarele nu mai funcţionează la parametri optimi şi, de aceea, celulele intră într-o stare de «hibernare»", explică profesorul Mike Grocott, coordonatorul studiului.
Explicaţia oferită de specialişti este că nivelul de oxid nitric din sânge scade considerabil. De aceea, printr-o suplimentare a nivelului de nitraţi, aceste probleme ar putea fi eliminate.
Sfecla roşie este o sursă importantă de nitraţi, dar şi de alte substanţe nutritive necesare sportivilor, astfel că sucul din această rădăcinoasă poate înlocui cu succes băuturile energizante obişnuite.

2 din 3 operaţii de apendicită se fac inutil

Mai multe pentru tine:
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă