Fire de păr din celule stem. Studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de oameni de ştiinţă americani a creat fire de păr cu aspect natural din celule stem ale pielii. Reuşita ar putea reprezenta o soluţie contra alopeciei.

Procedura, realizată de Institutul de Descoperiri Medicale Sanford Burnham Prebys, a fost prezentată la reuniunea anuală a Societăţii Internaţionale de Investigaţie a Celulelor Stem (ISSCR), din Los Angeles - SUA, potrivit agerpres.ro.

Profesor Alexey Terskikh a explicat că pentru experiment s-a utilizat un tip de celulă papilară din epidermă aflată în interiorul unui folicul pilos şi care controlează creşterea firului de păr inclusiv lungimea şi grosimea.

„Acum avem o metodă robustă şi amplu controlată pentru a genera fire de păr cu aspect natural care cresc prin piele, folosind o sursă nelimitată de iPSC  (celule stem pluripotente) derivate din papile“, a subliniat Terskikh.

Deocamdată experimentele s-au desfăşurat pe şoareci de la biorator. Oamenii de ştiinţă speră însă ca această realizare să fie un pas înainte în tratamentul pierderii părului.