Contraceptivele provoacă uscăciune vaginală. În ce alte situaţii mai poate apărea problema şi ce creme sunt utile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pilua contraceptivă inhibă producţia proprie de estrogen a organismului

Să fim sincere! Deşi multe femei suferă de uscăciune vaginală din diverse cauze foarte puţine sunt dispuse să discute acest subiect. Şi totuşi, este o problemă reală care are o rezolvare foarte simplă.

Administrarea anticoncepţionalelor, chiar şi a preparatelor cu doze mici de hormoni, inhibă producţia proprie de estrogen a organismului. Această diminuare a estrogenului la nivel vaginal duce la subţierea şi sensibilizarea mucoasei care nu mai este la fel de bine irigată şi hidratată, devenind uscată. Statisticile arată că 30% din femei suferă de uscăciune vaginală cauzată de contraceptive hormonale.

Femeile însărcinate sau cele care au născut se pot confrunta şi ele cu o astfel de problemă. Estrogenul scade şi mai mult pe perioada alăptării, producţia acestui hormon fiind blocată de prolactina care declanşează şi întreţine lactaţia.

Intervenţiile chirurgicale ginecologice de tipul biopsiilor, chiuretajelor, cauterizărilor, lezează mucoasa vaginului , uscând-o.

Femeile care urmează tratamente chimioterapice şi radioterapice au adesea simptome de menopauză precoce caracterizată prin bufeuri, menstre neregulate, uscăciune şi inflamaţie vaginală.

Chiar şi medicaţia antihistaminică administrată persoanelor care suferă de astm, răceli sau alergii, pot avea aces efect ca urmare a scăderii secreţiilor şi uscării mucoaselor

Prin urmare, ce e de făcut? Cremele cu aloe şi gălbenele intensifică gradul de umezire a mucoase vaginale şi au acţiune cicatrizantă asupra eventualelor leziuni. Acidul hialuronic hidratează mucoasa timp îndelungat, în timp ce acidul lactic asigură un pH ideal de 4,1 pentru sănătatea intimă.

Mai multe pentru tine:
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei